:

Szerző: bzd

2000. július 3. 23:59

Minotaur VapoChill

A "vapochill" szó nem másra utal, mint gázkondenzációs hűtőberendezésre. Mivel hardware téren a nyelvünk olyan helyzetben van, mint a nyelvújítás előtt általánosan lehetett, így kénytelen vagyok a későbbiekben a "VapoChill" szót bevezetni a körülményes magyar megfogalmazás helyett. :( Ezt a szót pedig a jövőben sokat fogom említeni, mert egy hasonló elven működő hűtésen gondolkozom. A Neten sokefele találni híreket egy bizonyos Minotaur vagy AseTek vapochill-ről. A 3DHardware egy ilyet vetett alá nyúzópróbának. A hűtő 12 voltról működik és nagyjából -15°C-ra tudja hűteni a processzort. Ez mind nagyon szép, de az ára irreálisan magas... 700$ !!! Ennek szerintem a hetedéből össze lehet rakni valami hasonlót házilag egy kimustrált hűtőből, persze az 220 voltról fog működni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.