Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Története során először ért el egymilliárd dolláros negyedéves forgalmat az NVIDIA

Bodnár Ádám, 2007. november 09. 12:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Rekordbevétellel és kétszeresére emelkedő nyereséggel zárta legutóbbi negyedévét az NVIDIA. A vállalat eddigi története során először ért el egymilliárd dollár bevételt egy pénzügyi negyedév alatt. Bár ez óriási mérföldkő, hiszem ez még csak a kezdet -- mondta az eredmények kapcsán Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató.

hirdetés
[HWSW] Rekordbevétellel és kétszeresére emelkedő nyereséggel zárta legutóbbi negyedévét az NVIDIA. A vállalat eddigi története során először ért el egymilliárd dollár bevételt egy pénzügyi negyedév alatt. "Bár ez óriási mérföldkő, hiszem ez még csak a kezdet" -- mondta az eredmények kapcsán Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató.

Az október 28-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben az NVIDIA 1,12 milliárd dolláros forgalom mellett 235,7 milliós nettó nyereséget ért el. A bevétel éves szinten 36 százalékkal, a nyereség pedig 121 százalékkal növekedett, a bruttó eredményhányad pedig 46,2 százalékos rekordszintre emelkedett. Az egyszeri tételek nélkül a profit részvényenként 44 cent volt, ami messze felülmúlta az elemzők 37 centes prognózisát. A jelenlegi negyedévre 5-7 százalékos szekvenciális forgalomnövekedést vár a vállalat.

Az NVIDIA szinte minden termékkategóriában kiválóan teljesített, az asztali gépekbe szánt grafikus chipek forgalma 33 százalékkal nőtt, a notebookokba szánt lapkák eladásából származó bevétel pedig több mint kétszeresére ugrott. A professzionális felhasználásra szánt Quadro termékvonal forgalma 37 százalékkal bővült egy év alatt. Amint arról beszámoltunk, az IDC és a Gartner jelentése szerint a harmadik negyedévben a PC-piac 15 százalékkal nőtt, vagyis az NVIDIA villámgyorsan nyert teret. A Jon Peddie Research számai szerint az NVIDIA már 33,9 százalékos részesedéssel bír a grafikus piacon és egyre inkább megközelíti a 38 százalékkal vezető Intelt.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.