Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 5. 14:25

A VIA-tól és a Transmetától rabolt piaci részesedést az AMD

Növekedett az AMD piaci részesedése a harmadik negyedévben, de a cég nem az ősrivális Intel kárára növekedett, hanem a VIA-tól és a Transmetától szippantott el vásárlókat -- derül ki a Mercury Research által nyilvánosságra hozott adatokból.

[HWSW] Növekedett az AMD piaci részesedése a harmadik negyedévben, de a cég nem az ősrivális Intel kárára növekedett, hanem a VIA-tól és a Transmetától szippantott el vásárlókat -- derül ki a Mercury Research által nyilvánosságra hozott adatokból.

A piackutató cég szerint az x86-chipek forgalma a PC-piac dagadásával párhuzamosan 15 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben, a prímet természetesen a mobil lapkák vitték, amelyek eladásai 26 százalékkal bővültek. Az Intel részesedése lényegében változatlan volt a megelőző negyedévhez képest, a világ legnagyobb chipgyártója a harmadik negyedévben a piac 76,2 százalékát tartotta kézben. Az AMD 22,9 százalékról 23,3 százalékra növelte részesedését, miközben a kisebb gyártók (VIA, Transmeta) befolyása 0,8 százalékról 0,5 százalékra esett.

Az AMD előretörését az olcsó konzumer gépek térnyerése magyarázhatja, amelyekre a fejlődő piacokon egyre nagyobb a kereslet. Az IDC és a Gartner adatai szerint az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában gyakorlatilag beállt a PC-piac, Kínában, Indiában, Dél-Amerikában és már fejlődő piacokon azonban továbbra sem lankad a vásárlási kedv. Dean McCarron, a Mercury elemzője szerint a számok azt mutatják, a fogyasztói kereslet folyamarosan erős, emellett arra is utalnak jelek, hogy hamarosan megkezdődik a vállalati PC-k széles körű frissítése, cseréje.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.