Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 29. 09:47

A legnagyobb közel-keleti SAP-integrátor felvásárlásával terjeszkedik a HP

A HP megállapodást írt alá a Közel-Kelet egyik legnagyobb rendszerintegrátor cége, az Atos Origin Middle East (AOME) Group felvásárlásáról. A várhatóan még novemberben lezáruló ügylet pénzügyi feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra. Ezzel a lépéssel a HP tovább bővítette tanácsadási és integrációs kapacitását a régióban.

[HWSW] A HP megállapodást írt alá a Közel-Kelet egyik legnagyobb rendszerintegrátor cége, az Atos Origin Middle East (AOME) Group felvásárlásáról. A várhatóan még novemberben lezáruló ügylet pénzügyi feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra. Ezzel a lépéssel a HP tovább bővítette tanácsadási és integrációs kapacitását a régióban.

Az AOME 2006-ban jött létre, amikor a francia Atos Origin eladta közel-keleti divízióját az ottani menedzsmentnek. A Bahreinből irányított független AOME vállalatcsoport több mint 450 főt foglalkoztat Szaúd-Arábiában, Bahreinben, az Egyesült Arab Emirátusokban, Katarban és Líbiában. Ez a cég hajtja végre a legtöbb SAP-projektet a régióban.

Az akvizíció a várakozások szerint háromszoros stratégiai előnyhöz juttatja a HP-t: kibővíti a cég SAP-képességeit a Közel-Keleten; kiegészíti szakértelmét két fontos piaci célszegmensben – az állami szektorban, valamint az olaj- és gáziparban; továbbá Líbiára és Katarra is kiterjeszti a HP földrajzi jelenlétét a térségben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról