Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Rengeteget profitált eddig a Novell a Microsofttal kötött paktumából

Bizó Dániel, 2007. október 04. 15:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Novell szerint a Microsofttal kötött megállapodásának köszönhető részben, hogy Linux-felhasználói bázisa egy év alatt megugrott, ráadásul a jövőre nézve is bizakodóak a cég képviselő: várakozásaik szerint a piacot meghaladó ütemben bővül tovább linuxos üzletük, mivel a Red Hattel és más disztribútorokkal szemben versenyelőnyt biztosít, hogy a Microsoft a partnerük, tették hozzá.

hirdetés
[HWSW] A Novell szerint a Microsofttal kötött megállapodásának köszönhető részben, hogy Linux-felhasználói bázisa egy év alatt megugrott, ráadásul a jövőre nézve is bizakodóak a cég képviselő: várakozásaik szerint a piacot meghaladó ütemben bővül tovább linuxos üzletük, mivel a Red Hattel és más disztribútorokkal szemben versenyelőnyt biztosít, hogy a Microsoft a partnerük, tették hozzá.

Az elmúlt három pénzügyi negyedévében a Novell Linuxszal kapcsolatos forgalma 243 százalékkal emelkedett, közölte Justin Steinman, a cég marketingigazgatója. Véleménye szerint a növekedés egy része közvetlenül a Microsofttal tavaly novemberben kötött megállapodáshoz kapcsolható, és több mint 100 millió dollár bevételre tett szert eddig a Microsofton keresztül, mely szintén értékesíti a SUSE Linux disztribúciókat, és támogatást is kínál hozzá.

Ezen túlmenően is pozitív hatással van az értékesítésre a partneri viszony, tette hozzá. A Windows telepítésekkel rendelkező ügyfelek ugyanis szívesebben választanak olyan Linux-disztribúciót, melyet a Microsoft is minősített és támogat, biztosítva ezzel a rendszerek együttműködését. Ez megugrás ráadásul nem átmeneti, állította a stratégiai szövetségekért felelős menedzser, Susan Heystee, aki szerint a jövőben is hasonló növekedés várható.

A Microsoft és a Novell tavaly novemberben jelentett be stratégiai megállapodását, ami a szabad szoftver közösségben hatalmas felháborodást váltott ki. Az egyezség értelmében a Novell Linux disztribúcióit fogja ajánlani, értékesíteni és támogatni a Microsoft azon ügyfeleinek, melyek Linuxra is igényt tartanak windowsos rendszereik mellett, ezen túlmenően azonban a két cég 2012-ig szóló megnemtámadási egyezményt is kötött szabadalmi kérdésekben, ami azt sugallja, hogy a Linux vagy más szabad szoftverek sértik a Microsoft szellemi tulajdonát, és hogy a Novell ezzel egyetért a paktummal.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!