:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 25. 14:18

A Ciscótól érkezik a T-Systems új vezetője

A Cisco Systems regionális vezetője, Papp István lett a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, illetve az Üzleti Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) vezetője, aki a kinevezéssel párhuzamosan a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának tagjává válik.

[HWSW] A Cisco Systems regionális vezetője, Papp István lett a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, illetve az Üzleti Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) vezetője, aki a kinevezéssel párhuzamosan a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának tagjává válik.

A T-Systems eddigi vezetője, Tankó Zoltán közös megegyezéssel október 15-én távozik vezérigazgató-helyettesi pozíciójából. "Nagyon érdekes és tanulságos időszak volt a Magyar Telekom üzleti ügyfeleinek kiszolgálásával eltelt 11 év" -- mondta Tankó. "Hagyományos telefonszolgáltatóból az ország legversenyképesebb informatikai és távközlési rendszerintegrációs cégét hoztuk létre ez idő alatt. Úgy gondolom, itt az ideje, hogy más területen hasznosítsam tapasztalataimat. Köszönöm a munkatársaimnak, kollégáimnak, hogy támogattak munkámban."

A T-Systems az idén jelentős átalakuláson esett át: hat leányvállalat tevékenységeit azok profilja alapján szervezték két, független jogi személyiségű divízióba. Az IT-infrastruktúra divízióba szerveződött a BCN, az ICON és a KFKI-LNX, míg az IT-alkalmazások divízió az Integrist, az IQSYS-t és a T-Systems Hungary-t foglalja magába. Ezen kívül egy harmadik -- csak operatív -- divízió (Infocom) alkotja az új szervezeti felépítés utolsó pillérét, amely a beszédcélú szolgáltatások, az adatkommunikációs WAN-megoldások, valamint az outsourcing tevékenységek menedzseléséért felelős.

Az üzletág új vezetője, Papp István 35 éves, közgazdász végzettséggel és az írországi Warnborough University MBA diplomájával rendelkezik. Szakmai pályafutását az Integra Kft-nél kezdte. 1996-tól az Anixter Distribution Magyarország munkatársaként dolgozott kereskedelmi vezetőként, majd regionális értékesítési vezetőként. 1999-ben csatlakozott a Cisco Systems Magyarországhoz, ahol az elmúlt 8 évben számos vezetői posztot töltött be: irányította a nagyvállalati, szolgáltatói, kormányzati, kis- és középvállalati, valamint partnerkapcsolati üzletágak tevékenységét. 2005 augusztusától a Cisco Systems Adriai régióért és Magyarországért felelős regionális igazgatója volt.

Papp helyett Kovács Viktor lesz a Cisco regionális vezetője, aki korábban a cég távközlési szolgáltatói üzletágát irányított, majd a Cisco szolgáltatói üzletágának közép-kelet európai vezetőjeként dolgozott. Kovács Viktor 15 éves informatikai tapasztalattal rendelkezik, a Ciscót megelőzően hat évig a ma már az Oracle Corp. részeként működő Portal Software feltörekvő piacokért felelős értékesítési igazgatójaként tevékenykedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.