Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 25. 08:51

Online adatmentésben erősít az EMC

Az EMC több forrás szerint is a Berkeley Data Systems felvásárlására készül. Az online adattárolási szolgáltatást nyújtó cégért állítólag 76 millió dollárt fizet majd a tárolóeszközök és -szoftverek legnagyobb gyártója, az akvizíció pedig pár héten belül lezárul majd.

HIRDETÉS

[HWSW] Az EMC több forrás szerint is a Berkeley Data Systems felvásárlására készül. Az online adattárolási szolgáltatást nyújtó cégért állítólag 76 millió dollárt fizet majd a tárolóeszközök és -szoftverek legnagyobb gyártója, az akvizíció pedig pár héten belül lezárul majd.

A magánkézben levő, mintegy 50 alkalmazottat foglalkoztató Berkeley Data Systems a Mozy nevű szolgáltatás keretén belül havidíjért cserébe online tárhelyet biztosít, ahová a felhasználók elmenthetik fontos dokumentumaikat, fájljaikat a gépükről. A mentés teljesen automatikus, kényelmes, adatvesztés esetén pedig egyszerűen visszaállítható minden. A cég ingyenes szolgáltatást is nyújt 2 gigabájt tárhellyel, PC-nként havi 5 dollárért azonban már korlátlan kapacitás jár. A vállalatnak több mint 300 ezer felhasználója van, amelyek közül 8 ezer üzleti előfizető. A MozyPro szolgáltatást használja többek között a világ második legnagyobb cége, a 300 ezer alkalmazottat foglalkoztató GE is.

Az utóbbi időben egyre szaporodtak az online backup szolgáltatások, ahogy a PC-felhasználók rádöbbentek arra, hogy a fontos dokumentumaik sokkal kényelmesebben biztonságba helyezhetők egy internetes szolgáltató szerverén, mint külső meghajtón vagy optikai lemezeken. Erre az adattárolásban érintett cégek is rádöbbentek, így megkezdődött a piaci konszolidáció, 2005-ben az Iron Mountain vette meg a LiveVaultot (azóta az Iron Mountain a Cisco tulajdonába került), tavaly pedig a Seagate vásárolta fel az eVaultot.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 20. 00:20

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.