Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 14. 08:36

Új HP blade megoldások középvállalatoknak

Új blade keretet jelentett be a HP, a Shorty (köpcös) kódnevű keret lényegében a tavaly nyáron bemutatott c7000 kisebb, olcsóbb változata, amibe 16 helyett csak 8 blade fér.

[HWSW] Új blade keretet jelentett be a HP, a "Shorty" ("köpcös") kódnevű keret lényegében a tavaly nyáron bemutatott c7000 kisebb, olcsóbb változata, amibe 16 helyett csak 8 blade fér.

A c3000 blade keretet a HP kisebb cégeknek, esetleg fiókirodáknak ajánlja. A 10,5 hüvelyk (6U) magas c3000 tápellátása egy egyszerű 110 vagy 220 voltos hálózati csatlakozóról biztosítható. A kis méretnek megfelelően a keret belső felépítését is módosították, a megváltozott mérethez igazították a tápegységeket és a hűtést is, viszont beépítettek egy DVD-meghajtót, ami szoftverek telepítésekor jöhet jól.

Paul Miller, tárolóeszközökért és szerverekért felelős marketing-vezető szerint a c3000 összesen 138 ezer különféle módon konfigurálható. A blade keret induló listaára 4299 dollár, a HP számításai szerint 3-5 szerver esetén már megéri a blade-eket választani a különálló, rackbe szerelhető gép esetén. A c3000-ből később várható egy torony kivitelű változat, ami mindössze 0,18 négyzetméter helyet foglal, illetve ennek lesz egy guruló verziója is. A c3000 kapcsán a HP olyan dokumentációkat, tervezési segédleteket is nyilvánosságra hozott, amelyek alapján az ügyfelek könnyen, gyorsan építhetik fel saját megoldásaikat.

HP blade c3000
A köpcös

Az új blade keret mellett számos olyan terméket bemutatott a HP, amelyeket kifejezetten kis- és középvállalatok igényeihez tervezett. Ezek közé tartozik például a StorageWorks All-on-One SB600c tároló blade, amely egyesíti egy NAS, egy iSCSI SAN, valamint egy adatmentő eszköz előnyeit. A négymagos Xeon processzorra épülő, 1,1 terabájt kapacitású (8x146GB) tároló blade a HP c-osztályú kereteibe szerelhető be, vagyis a c7000-be, illetve a ma bemutatott c3000-be. A rackbe szerelhető StorageWorks All-in-One 600-zal paramétereit tekintve lényegében megegyező SB600c listaára 9968 dollártól indul. A termék erőssége, hogy az All-in-One Storage Manager segítségével egyszerűen feltelepíthető és üzembe helyezhető.

A HP saját felmérései alapján azt állítja, a kis- és középvállalatok kétharmada olyan technológiai megoldásokat vár a szállítóktól, amelyet kifejezetten az ő igényeikhez igazítotttak. "A középvállalatok nem felhigított nagyvállalati megoldásokat akarnak" -- mondta a HP nagyvállalati megoldásokért felelős üzletágának vezetője, Ann Livermore. "Olyan komplett megoldásokat várnak, amelyek az ő problémáikhoz lettek kifejlesztve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.