Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 6. 10:55

Visszatér az Albacomp élére Minárovits János

Közös megegyezéssel távozik posztjáról Pukler Gábor, az Albacomp jelenlegi vezérigazgatója, aki 2006. május 1. óta vezette a székesfehérvári vállalatot. A megüresedő vezérigazgatói pozíciót Minárovits János veszi át, aki az Albacomp alapítója és résztulajdonosa is egyben.

[HWSW] Közös megegyezéssel távozik posztjáról Pukler Gábor, az Albacomp jelenlegi vezérigazgatója, aki 2006. május 1. óta vezette a székesfehérvári vállalatot. A megüresedő vezérigazgatói pozíciót Minárovits János veszi át, aki az Albacomp alapítója és résztulajdonosa is egyben.

"Az Albacomptól való elválás a saját döntésem, amely már egy ideje érlelődött bennem" -- nyilatkozta Pukler. "Nem egy másik vállalat csábít el, így e bejelentéssel szeretném megelőzni a találgatásokat, hogy hol folytatom a szakmai pályafutásomat. A távozásom házon belüli bejelentése óta továbbra is korrekt maradt a kapcsolatom a cég tulajdonosaival és a menedzsmenttel, és reményeim szerint ez a jövőben is így marad. Az elmúlt másfél évben sikerült a szolgáltatási piac felé orientálnom az Albacompot, amit nagy sikerként könyvelek el. Azt gondolom, hogy az Albacomp jó pályára került, és a jövőben is magyar informatika meghatározó szereplője lesz."

Minárovits János videotonos munkatársaival 1985-ben alapította meg az Albacompot, amely PC-k szerelésére szakosodott. A cég sikerét a 90-es évek elején alapozta meg, amikor a forint konvertibilissé vált: az Albacomp vezetői közvetlenül állapodtak meg a távol-keleti gyártókkal, így a vállalat a versenytársainál olcsóbban jutott az alkatrészekhez és számos nagyvállalati, illeve államigazgatási PC-szállítói megbízást elnyert.

Később kiderült, a cég nem tisztességes eszközökkel dolgozott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság 2001-ben elsőfokon hat-hat év börtönre ítélte Minárovits János ügyvezetőt és Gulyás Imre elnököt, amit a Legfelső Bíróság 2003-ban az elsőrendű vádlott esetén négy évre, a másodrendű vádlott esetén három év hat hónapra mérsékelt. Minárovits a büntetés harmadának elengedése és az előzetesben töltött időszak figyelembevétele miatt 2005. június 23-án szabadult, bár állítólag a börtönből is folyamatosan figyelemmel kísérte cégének alakulását és nem egy esetben bele is szólt a döntésekbe. Szabadulása után Minárovits vissza is tért a vállalat vezetésébe mint disztribúciós és hálózati vezérigazgató-helyettes.

"Pukler Gábor távozását sajnálattal tudomásul vettük. Az elmúlt másfél év korrekt emberi és szakmai kapcsolat jegyében telt el, így a döntését tiszteletben tartjuk, és további szakmai sikereket kívánunk neki. Mindazonáltal az Albacomp tovább folytatja a szolgáltatások erősítésére épülő munkáját és reményeim szerint további fejlődésnek néz elébe" -- kommentálta a döntést Minárovits János.

Pukler irányítása alatt az Albacomp a 2006-os évet 16,6 milliárd forintos bevétellel zárta az Albacomp, ami éves szinten 16 százalékos növekedést jelent, azonban elmaradt a 18-20 milliárdos célkitűzéstől, ugyanis a várt kormányzati megrendelések elmaradtak, egyes pályázatok pedig 2007-re tolódtak át. A fehérvári cég üzemi eredménye a tavalyi 416 millió forintról 134 millióra zuhant, ahogy az Albacomp átvette a SZÜV mintegy 200 dolgozóját. Sikeres volt ugyanakkor az informatikai szolgáltatások felé fordulás, a cég tavalyi bevételének 24 százaléka származott szolgáltatásokból.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról