Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 3. 15:00

Egyszerű repülőgépszimulátor a Google Earth-ben

Csillagvizsgáló mellett repülőgépszimulátort is építettek a Google Earth alkalmazásba: a 4.2-es változatban egy virtuális F16-os vadász- és SR22 propelleres gép közül választhatunk, majd hódíthatjuk meg az eget. Az implementáció egyszerű, de az élmény szenzációs, csak egy gyors internetkapcsolat -- és számítógép -- kell hozzá. A funkció a legegyszerűbben a Tools menüből indítható el.

HIRDETÉS

[HWSW] Csillagvizsgáló mellett repülőgépszimulátort is építettek a Google Earth alkalmazásba: a 4.2-es változatban egy virtuális F16-os vadász- és SR22 propelleres gép közül választhatunk, majd hódíthatjuk meg az eget. Az implementáció egyszerű, de az élmény szenzációs, csak egy gyors internetkapcsolat -- és számítógép -- kell hozzá. A funkció a legegyszerűbben a Tools menüből indítható el.

A szimulátor beépítése kézenfekvőnek tűnhetett, hiszen a térképrészleteket és háromdimenziós épületeket interneten keresztül letöltő, majd megjelenítő szoftverben gyakorlatilag minden készen állt egy ilyen funkció elindításához. Korábban is "repkedhettünk" egyik helyszínről a másikra, most csupán a scriptet váltotta fel a billentyűzettel, vagy akár joystickkel is irányítható egyszerű szimulátor. Utóbbit javasolt is használni, mivel billentyűzettel, vagy egérrel nem olyan egyszerű irányítani a gépeket.

Google Earth repülőgépszimulátor
Repülés a Google Earth-ben

A repülést egy szóköz lenyomásával "befagyaszthatjuk", de menet közben is körbenézhetünk a CTRL + iránybillentyűk segítségével -- a folyamatosan betöltődő domborzat, és a tájkép ennél nehezen lehetne hitelesebb. Az egyszerű szimulátor nem csak a windowsos, hanem a Mac-es változatban is megtalálható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.