Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Gyere el a HWSW első IoT meetupjára, június 20-án!

Egyszerű repülőgépszimulátor a Google Earth-ben

Ady Krisztián, 2007. szeptember 03. 15:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Csillagvizsgáló mellett repülőgépszimulátort is építettek a Google Earth alkalmazásba: a 4.2-es változatban egy virtuális F16-os vadász- és SR22 propelleres gép közül választhatunk, majd hódíthatjuk meg az eget. Az implementáció egyszerű, de az élmény szenzációs, csak egy gyors internetkapcsolat -- és számítógép -- kell hozzá. A funkció a legegyszerűbben a Tools menüből indítható el.

hirdetés
[HWSW] Csillagvizsgáló mellett repülőgépszimulátort is építettek a Google Earth alkalmazásba: a 4.2-es változatban egy virtuális F16-os vadász- és SR22 propelleres gép közül választhatunk, majd hódíthatjuk meg az eget. Az implementáció egyszerű, de az élmény szenzációs, csak egy gyors internetkapcsolat -- és számítógép -- kell hozzá. A funkció a legegyszerűbben a Tools menüből indítható el.

A szimulátor beépítése kézenfekvőnek tűnhetett, hiszen a térképrészleteket és háromdimenziós épületeket interneten keresztül letöltő, majd megjelenítő szoftverben gyakorlatilag minden készen állt egy ilyen funkció elindításához. Korábban is "repkedhettünk" egyik helyszínről a másikra, most csupán a scriptet váltotta fel a billentyűzettel, vagy akár joystickkel is irányítható egyszerű szimulátor. Utóbbit javasolt is használni, mivel billentyűzettel, vagy egérrel nem olyan egyszerű irányítani a gépeket.

Google Earth repülőgépszimulátor
Repülés a Google Earth-ben

A repülést egy szóköz lenyomásával "befagyaszthatjuk", de menet közben is körbenézhetünk a CTRL + iránybillentyűk segítségével -- a folyamatosan betöltődő domborzat, és a tájkép ennél nehezen lehetne hitelesebb. Az egyszerű szimulátor nem csak a windowsos, hanem a Mac-es változatban is megtalálható.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Hiánypótló Android fejlesztői képzés Kotlin alapokon június 26-án! Online és tanteremben is. 30 órában, gyakorlatorientáltan. Focivébé barát időpontokban. + Június 19-én bemelegítő Android/Kotlin meetup!