:

Szerző: mz

2000. július 2. 19:34

Oracle portálcsomag

Az Oracle, az e-business szoftverek legnagyobb szállítója bejelentette Oracle Portál nevű e-business portálszoftverét, amellyel webböngészőn keresztül elérhető, személyre szabott szoftveres szolgáltatáscsoportokat lehet kialakítani, kezelni és elérhetővé tenni. Az Oracle Portál olyan egyszerű keretrendszert biztosít az elektronikus üzletvitelű vállalatoknak, amellyel akár több száz különböző szoftveres szolgáltatást is felkínálhatnak és működtethetnek dolgozóik, üzleti partnereik vagy beszállítóik munkájának megkönnyítésére. Az Oracle Portál használata fölöslegessé teszi a számos különböző közönségorientált webhely kifejlesztését, és a felhasználóknak sem kell több helyről előkeresgélniük a napi munkájukhoz szükséges információkat és alkalmazásokat. Az Oracle Portál már most letölthető az Oracle Technology Network technológiai információs hálózatról az új szoftverek gyors megismerését szolgáló "early access" program keretében.
"Most van kialakulóban a nagyvállalati portálszoftverek második generációja" – mutatott rá Philip Russom, a Hurwitz Group gazdaságkutatója. "Az első generációban az olyan munkacsoport-orientált, tartalomspecifikus feladatok élveztek elsőbbséget, mint az üzleti intelligencia és a tudáskezelés. A második generáció viszont olyan extranetes használatra felkészített, tartalomsemleges keretrendszereket kínál, amelyekbe az alkalmazások és információs források széles körét lehet beleintegrálni. A második generációs nagyvállalati portálok körében az Oracle Portal jelenleg a vezető helyen áll a portálok fejlesztését és egyéniesítését szolgáló funkcióinak és eszköztárának gazdagsága és könnyed kezelhetősége révén."
Az Oracle Portál új portálkezelő keretrendszerrel és szolgáltatásokkal egészíti ki WebDB szoftverének közkedvelt funkcióit. A WebDB – az Oracle elismerten vezető, vállalati portálok fejlesztését szolgáló eszköze – ezennel az Oracle Portál részévé vált. A WebDB webes publikálási funkciói az Oracle Portál igen lényeges részét képezik, hiszen általuk a felhasználók a portálon keresztül valós időben tehetnek közzé és oszthatnak meg egymással tetszőleges típusú dokumentumból származó információkat, illetve webes tartalmat. Az Oracle portálkeretrendszere olyan alapvető szolgáltatásokkal ruházza fel az Oracle Portált, mint az egyszeri bejelentkezés, az adatbiztonság, a különböző keresési funkciók és a személyre szabás lehetősége.
Az Oracle Portál segítségével a szoftveralkalmazásokat gyorsan és könnyen "portletekké", vagyis szoftveres szolgáltatásokká lehet átalakítani. Ilyen portlet lehet például egy operatív adatelemzési kimutatás, egy weblap vagy egy XML alapú hírszolgáltatás. Az Oracle Portál és a portletek a legújabb XML- és Java-szabványokra épülnek. A már létrehozott portáltartalmat olyan vezeték nélküli eszközökről is el lehet érni, mint a webtelefonok, a kéziszámítógépek és a két irányban működő személyhívók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.