:

Szerző: Ady Krisztián

2007. augusztus 31. 10:18

Megjelent az Opera Mini 4 javás webböngésző második bétája

BlackBerry okostelefonokra optimalizált, de továbbra is minden javás mobilkészüléken futtatható az Opera Mini webböngésző új bétája. A többféle módon, azaz letölthető alkalmazásként , SMS-es linken, illetve WAP-on elérhető szoftver fektetett képernyővel, kisebb betűtípussal, gyorsabb működéssel gazdagodott változatlan méret mellett.

[HWSW] BlackBerry okostelefonokra optimalizált, de továbbra is minden javás mobilkészüléken futtatható az Opera Mini webböngésző új bétája. A többféle módon, azaz letölthető alkalmazásként, SMS-es linken, illetve WAP-on elérhető szoftver fektetett képernyővel, kisebb betűtípussal, gyorsabb működéssel gazdagodott változatlan méret mellett.

A mindössze 97 kilobájtos, magyar nyelven is elérhető alkalmazás -- mely a telefonon több mint 300 kilobájtnyi helyet foglal -- kétségtelenül a világ legnépszerűbb mobil webböngészője. Az új bétaváltozat fektett kijelzőn is megjelenítheti a weboldalakat, így a szélesebb kijelzőn nagyobb méretben jelenhet meg az oldal áttekintő képe. A kezdőoldalhoz saját keresőmotort rendelhetünk, mely eddig csak az Opera asztali számítógépeken futó változatában volt elérhető.

Opera Mini 4Az ingyenes alkalmazás 4-es verziója egy weboldal behívásakor rögtön a weboldal olyan részletét mutatja, ahol érdemi tartalom található, az adott részletre nagyítva, az intelligens zoom funkciót használva. Ez azt jelenti, hogy az adott bekezdés, szöveg nem lóg ki a képernyőről, például egy hírblokk teljes egésze látszik, így oldalirányba nem kell görgetni a kijelzőt.

A weboldal teljes megjelenítésére váltva egy virtuális egérkurzort mozgathatunk a kijelzőn. Amikor ez a kurzor linket, szövegrészletet "érzékel", automatikusan arra a részletre "rántja" a kijelzőt, "elkapva" a weboldal adott szekcióját, bekezdését. A görgetést a billentyűzet segítségével felgyorsították, az 5-ös gomb lenyomásával pedig a teljes weboldal áttekintő képére válthatunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.