Szerző: Ady Krisztián

2007. augusztus 1. 12:05

Teljesen testre szabható a Logitech legújabb játékos egere

Új játékosoknak szánt egeret és billentyűzetet dob piacra a Logitech: a G9 lézeres egér teljes testreszabhatóságával hódíthat, míg a G15 billentyűzet felújított változatának méretét a kevesebb programozható gomb csökkenti, miközben az információs LCD-képernyő ugyanúgy megmaradt.

[HWSW] Új játékosoknak szánt egeret és billentyűzetet dob piacra a Logitech: a G9 lézeres egér teljes testreszabhatóságával hódíthat, míg a G15 billentyűzet felújított változatának méretét a kevesebb programozható gomb csökkenti, miközben az információs LCD-képernyő ugyanúgy megmaradt.

A vezetékes G9 egér cserélhető fogófelületeket, a gyors MicroGear precíziós gördítőkereket, menetközbeni érzékenységállítást, illetve állítható tömegeloszlást lehetővé tévő kialakítást kapott. Az egeret többen is használhatják, a profilokat a rágcsáló beépített memóriájában tárolják el. A cserélhető fogófelületnek jelenleg két változata van, a széles és a precíziós, de a Logitech később más kialakítások bevezetését is tervezi.

A G9 egér tömege és súlyeloszlása is változtatható, az egyensúlyozó rendszer lehetővé teszi, hogy a játékosok a nyolc lehetségesből legfeljebb négy darab -- összesen maximum 28 grammnyi -- súlyt az egér tálcájára helyezve több száz különböző tömegeloszlás közül válasszanak. A Logitech SetPoint szoftver 5-ös verzióját használva a játékosok több különböző profilt is kialakíthatnak, melyeket az egér beépített memóriájában tárolva magukkal vihetnek bárhová, így nem kell mindenütt SetPoint szoftvert telepíteni, ahol a játékos megfordul.

Logitech G9 egér

A G15 billentyűzet beépített LCD-kijelzőjét gyrosan megszerették a játékfejlesztők és a játékosok is, ma már ezt a szolgáltatást a legtöbb népszerű játék támogatja, mint például a World of Warcraft, a Battlefield 2142, vagy a Quake Wars. A felújított G15 billentyűzeten hat darab, bármikor felprogramozható makrógombtalálható darabonként három különböző üzemmóddal. A csökkentett gombszámnak köszönhetően a G15 billentyűzet az eddiginél kisebb méretű lett.í/p>

Logitech G15 billentyűzet

A két beépített USB-csatlakozónak köszönhetően a játékosok egerüket és fejhallgatójukat egyszerűen a billentyűzethez csatlakoztathatják, az éjszakába nyúló meccseket a megvilágított gombok teszik könnyebben átvészelhetővé. A játéküzemmód kapcsolóval a Windows billentyű is letiltható, így elkerülhető a játékból történő véletlen kilépés. A Logitech G9 Laser Mouse várhatóan augusztusban lesz kapható, míg a továbbfejlesztett Logitech G15 Gaming Keyboard szeptembertől lesz elérhető. A termékek magyarországi javasolt fogyasztói ára még nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról