Szerző: Bányai György

2007. július 25. 11:04

Az Asustek beszáll a digitális fényképezőgépek piacára

Az Asustek Computer Inc. stratégiai szövetségre lép az optikai eszközöket és digitális fényképezőgépeket fejlesztő és gyártó Ability Enterprise-zal annak érdekében, hogy a digitális fényképezőgépek piacán is megjelenhessen termékeivel. A két cég nem csak üzleti oldalról fonja szorosabbra a kötelékeket, hanem a fejlesztés oldaláról is összevonják erőforrásaikat.

[HWSW] Az Asustek Computer Inc. stratégiai szövetségre lép az optikai eszközöket és digitális fényképezőgépeket fejlesztő és gyártó Ability Enterprise-zal annak érdekében, hogy a digitális fényképezőgépek piacán is megjelenhessen termékeivel. A két cég nem csak üzleti oldalról fonja szorosabbra a kötelékeket, hanem a fejlesztés oldaláról is összevonják erőforrásaikat.

A szerződés értelmében az alaplapokat, videokártyákat, egyéb részegységeket, noteszgépeket, valamint okostelefonokat gyártó Asustek 13 százaléknyi tulajdonosa lesz az Ability Enterprisenak, egyszerű részvénycsere útján. Az Asustek újkiadású 29,8 millió részvényére az Ability 51 milliónyit cserél. A teljes tranzakció során 2,8 milliárd tajvani dollárnyi összeg mozog -- mondta el az Asustek pénzügyi igazgatója, David Chang. Az Ability Enterprise az üzlet által 0,8 százaléknyi tulajdont szerez az Asustekből.

Chang elmondása szerint az Asustek által az Abilityben megszerzett rész az Unihan Technologybe olvad be. Amint arról lapunk is beszámolt, az Asustek a jövő év elején önálló cégbe szervezi szerződéses gyártási tevékenységét, annak érdekében, hogy az ne zavarja a saját márka alatt értékesített termékeket. Külön cégbe szerveződik PC-gyártás (Pegatron Technology), és egy másik vállalat fogja folytatni a nem PC-khez kapcsolódó szerződéses gyártást (Unihan Technology).


Ability Enterprise 5 megapixeles fényképezőgép Prakticának matricázva

Az Ability Enterprise OEM beszállító, 5,4 millió kamerát szállított az év első felében partnereinek, de az év végéig 12 millió darabbal számol Roger Tseng a cég elnöke. Digitális fényképezőgépei bővítik többek között a Genius, a Praktica, vagy akár a Polaroid termékpalettáját is. E gépek alacsony áruk miatt nagy népszerűségnek örvendenek hazánk hipermarketeinek polcain is. A jelenlegi Ability Enterprise modellek a belépőszintet célozzák kedvező árukkal és a velük készített képek sem minden esetben kifogástalanok, de természetesen csak abban az esetben, ha az összehasonlítás egy neves, nagy múltú fényképezőgépgyártó termékének képeivel történik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról