Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 25. 10:26

Közel sem fogy olyan jól az iPhone mint várták

Az egész világ lélegzetvisszafojtva várja az Apple ma este esedékes negyedéves gyorsjelentését arra várva, vajon a világszerte óriási hisztériát kiváltó iPhone-ból végül sikerült-e értékesíteni a tervezett mennyiséget. Piaci elemzők és szakértők nagyjából 400-500 ezer közé tették a nyitóhétvégén eladott készülékek mennyiségét, de voltak olyanok is, akik 700 ezer eladott mobilról beszéltek. A valóság azonban igen távol áll ettől.

[HWSW] Az egész világ lélegzetvisszafojtva várja az Apple ma este esedékes negyedéves gyorsjelentését arra várva, vajon a világszerte óriási hisztériát kiváltó iPhone-ból végül sikerült-e értékesíteni a tervezett mennyiséget. Piaci elemzők és szakértők nagyjából 400-500 ezer közé tették a nyitóhétvégén eladott készülékek mennyiségét, de voltak olyanok is, akik 700 ezer eladott mobilról beszéltek. A valóság azonban igen távol áll ettől.

Az Apple okostelefonját kizárólag az Egyesült Államokban lehet kapni és csak AT&T előfizetéssel lehet használni. Az USA legnagyobb mobilszolgáltatója tegnap tette közzé negyedéves jelentését, amelyből kiderült, hogy június 29-én és június 30-án, azaz az iPhone értékesítésének kezdete és a negyedév zárása között eltelt két napban mindössze 146 ezer iPhone-előfizetést aktivált, ami jócskán elmarad az elemzők által emlegetett adatoktól. A hír nyomán az Apple részvényárfolyama tegnap több mint 6 százalékot zuhant.

Apple iPhone

Annak ellenére, hogy az iPhone közel sem fogyott annyira jól mint ahogy elemzők és szakértők várták, az AT&T elégedett a készülék piaci teljesítményével. A szolgáltató szerint a telefon megjelenésének köszönhetően júniusban szokatlanul nagy forgalmat bonyolítottak az üzletei és az Apple-telefonok 40 százalékát olyan előfizetők vásárolták meg, akik korábban nem voltak az AT&T ügyfelei.

Noha a telefon megjelenésekor több felhasználó is arról számolt be, hogy az előfizetését csak késedelmesen aktiválták, ez a jelenség aligha magyarázhat több mint háromszoros eltérést az elemzők által becsült és a valós forgalmi adatok között. Az Apple ma hozza nyilvánosságra negyedéves pénzügyi jelentését, amelyben biztosan szerepelnek majd az iPhone értékesítési számai is. Annyi bizonyos, hogy ha a telefon forgalmi mutatói kicsit is elmaradnak a várakozásokról, a részvényárfolyam ismét csökkenni fog, attól függetlenül, hogy az Apple többi terméke hogy teljesített a piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.