Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 23. 12:32

Érkezik az utolsó, a legerősebb Athlon

Tajvani alaplapgyártóktól származó információk szerint az AMD hamarosan egy minden eddiginél erősebb kétmagos Athlonnal jelentkezik, amely egyben a lassan nyolcadik évébe lépő márka utolsó képviselője is lesz.

[HWSW] Tajvani alaplapgyártóktól származó információk szerint az AMD hamarosan egy minden eddiginél erősebb kétmagos Athlonnal jelentkezik, amely egyben a lassan nyolcadik évébe lépő márka utolsó képviselője is lesz.

A 3,2 GHz-es, 2 megabájt L2 cache-t tartalmazó Athlon X2 6400+ első mintapéldányai már meg is érkeztek az alaplapgyártókhoz, hogy azok a zökkenőmentes kompatibilitás érdekében időre el tudjanak készülni a BIOS-frissítésekkel a termékeikhez. A hírek szerint rövidesen megjelenő Athlon X2 6400+ ára 220-250 dollár körül várható, vagyis az Intel legerősebb kétmagos chipjével nagyjából azonos listaáron kerül majd a boltokba, teljesítménye azonban az első tesztek alapján 10-15 százalékkal alatta marad az Intel Core 2 Duo E6850-ének.

Az AMD-nek égető szüksége van egy erős asztali processzorra, ugyanis a következő generációs chipjei, a Phenomok várhatóan csak 2008 elején lesznek széles körben elérhetők. Noha a cég a legutóbbi negyedéves erdedményeinek bejelentése alkalmával hangsúlyozta, hogy a Phenomok még az idén piacra kerülnek, a vállalat tájékoztatójából az is kiderült, hogy az idén nem várható jelentős bevétel a forgalmazásukból. A pletykák szerint novemberben három négymagos és egy kétmagos Phenomot jelent be majd az AMD.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról