Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Telefonálni is lehet az ASUS HSDPA adatkártyájával

Bányai György, 2007. július 17. 12:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az ASUS legújabb, noteszgépekbe szánt adatkártyája 3,6 Mbit/s sebességű letöltést kínál, de ami talán még érdekesebb: kivételes telefonfunkciókat is, így noteszgéppel együtt akár mobiltelefonként is használhatjuk.

hirdetés
[HWSW] Az ASUS legújabb, noteszgépekbe szánt adatkártyája 3,6 Mbit/s sebességű letöltést kínál, de ami talán még érdekesebb: kivételes telefonfunkciókat is, így noteszgéppel együtt akár mobiltelefonként is használhatjuk.

A beépített antennával rendelkező ASUS T500 adatkártya a 3,6 Mbit/s letöltési sebesség mellett 384 kbit/s feltöltést is kínál HSDPA-hálózatokon, de telefonfunkciókkal is ellátták tervezői, így egy közönséges headset segítségével akár egy hétköznapi, hanghívásra alkalmas GSM telefonként is használhatjuk az adatalapú szolgáltatásai mellett.

A mellékelt szoftver segítségével nem csak a SIM-kártyánk tartalmához férhetünk hozzá, illetve módosíthatjuk azt, hanem még egy 100 bejegyzéses hívásnapló is a rendelkezésünkre áll, amely külön részletezi a a fogadott, indított és nem fogadott hívásokat. A rövid szöveges üzenetek megírása szintén könnyűszerrel intézhető, hiszen ehhez tökéletes partner a noteszgép billentyűzete és kijelzője.


Noteszgéppel együtt egy nagyképernyős mobiltelefonként is felfogható az ASUS T500 adatkártya

A kártya ismeri a GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 és a WCDMA 2100/1900/850 hálózatokat és a mellékelt szoftver a már felismert SIM kártyához automatikusan párosítja a megfelelő szolgáltatót és annak beállításait. A nagysebességű adatátviteli képességeinek köszönhetően sok végfelhasználó számára nyújthat vezetékes internetnél gyorsabb böngészési lehetőséget, ráadásul szabadon, vezetékektől mentesen. A T500 hazánk szolgáltatóinak hálózataiban is képes működni, hazai forgalomba kerülésének időpontjáról azonban még nincs pontos információnk.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!