Szerző: Bányai György

2007. július 17. 12:18

Telefonálni is lehet az ASUS HSDPA adatkártyájával

Az ASUS legújabb, noteszgépekbe szánt adatkártyája 3,6 Mbit/s sebességű letöltést kínál, de ami talán még érdekesebb: kivételes telefonfunkciókat is, így noteszgéppel együtt akár mobiltelefonként is használhatjuk.

[HWSW] Az ASUS legújabb, noteszgépekbe szánt adatkártyája 3,6 Mbit/s sebességű letöltést kínál, de ami talán még érdekesebb: kivételes telefonfunkciókat is, így noteszgéppel együtt akár mobiltelefonként is használhatjuk.

A beépített antennával rendelkező ASUS T500 adatkártya a 3,6 Mbit/s letöltési sebesség mellett 384 kbit/s feltöltést is kínál HSDPA-hálózatokon, de telefonfunkciókkal is ellátták tervezői, így egy közönséges headset segítségével akár egy hétköznapi, hanghívásra alkalmas GSM telefonként is használhatjuk az adatalapú szolgáltatásai mellett.

A mellékelt szoftver segítségével nem csak a SIM-kártyánk tartalmához férhetünk hozzá, illetve módosíthatjuk azt, hanem még egy 100 bejegyzéses hívásnapló is a rendelkezésünkre áll, amely külön részletezi a a fogadott, indított és nem fogadott hívásokat. A rövid szöveges üzenetek megírása szintén könnyűszerrel intézhető, hiszen ehhez tökéletes partner a noteszgép billentyűzete és kijelzője.


Noteszgéppel együtt egy nagyképernyős mobiltelefonként is felfogható az ASUS T500 adatkártya

A kártya ismeri a GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 és a WCDMA 2100/1900/850 hálózatokat és a mellékelt szoftver a már felismert SIM kártyához automatikusan párosítja a megfelelő szolgáltatót és annak beállításait. A nagysebességű adatátviteli képességeinek köszönhetően sok végfelhasználó számára nyújthat vezetékes internetnél gyorsabb böngészési lehetőséget, ráadásul szabadon, vezetékektől mentesen. A T500 hazánk szolgáltatóinak hálózataiban is képes működni, hazai forgalomba kerülésének időpontjáról azonban még nincs pontos információnk.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:36

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.