Szerző: Bányai György

2007. július 17. 12:18

Telefonálni is lehet az ASUS HSDPA adatkártyájával

Az ASUS legújabb, noteszgépekbe szánt adatkártyája 3,6 Mbit/s sebességű letöltést kínál, de ami talán még érdekesebb: kivételes telefonfunkciókat is, így noteszgéppel együtt akár mobiltelefonként is használhatjuk.

[HWSW] Az ASUS legújabb, noteszgépekbe szánt adatkártyája 3,6 Mbit/s sebességű letöltést kínál, de ami talán még érdekesebb: kivételes telefonfunkciókat is, így noteszgéppel együtt akár mobiltelefonként is használhatjuk.

A beépített antennával rendelkező ASUS T500 adatkártya a 3,6 Mbit/s letöltési sebesség mellett 384 kbit/s feltöltést is kínál HSDPA-hálózatokon, de telefonfunkciókkal is ellátták tervezői, így egy közönséges headset segítségével akár egy hétköznapi, hanghívásra alkalmas GSM telefonként is használhatjuk az adatalapú szolgáltatásai mellett.

A mellékelt szoftver segítségével nem csak a SIM-kártyánk tartalmához férhetünk hozzá, illetve módosíthatjuk azt, hanem még egy 100 bejegyzéses hívásnapló is a rendelkezésünkre áll, amely külön részletezi a a fogadott, indított és nem fogadott hívásokat. A rövid szöveges üzenetek megírása szintén könnyűszerrel intézhető, hiszen ehhez tökéletes partner a noteszgép billentyűzete és kijelzője.


Noteszgéppel együtt egy nagyképernyős mobiltelefonként is felfogható az ASUS T500 adatkártya

A kártya ismeri a GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 és a WCDMA 2100/1900/850 hálózatokat és a mellékelt szoftver a már felismert SIM kártyához automatikusan párosítja a megfelelő szolgáltatót és annak beállításait. A nagysebességű adatátviteli képességeinek köszönhetően sok végfelhasználó számára nyújthat vezetékes internetnél gyorsabb böngészési lehetőséget, ráadásul szabadon, vezetékektől mentesen. A T500 hazánk szolgáltatóinak hálózataiban is képes működni, hazai forgalomba kerülésének időpontjáról azonban még nincs pontos információnk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról