Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 17. 10:00

Felfrissítette tárolóeszközeit az EMC

Az EMC tegnap nagyszabású bejelentés keretén belül frissítette tárolóeszközeinek termékvonalát, a csúcskategóriás Symmetrixtől kezdve egészen a belépőszintű Rainfinity rendszerekig az összes termék kisebb ráncfelvarráson esett át annak érdekében, hogy növeljék vagy megőrizzék a versenyképességüket.

[HWSW] Az EMC tegnap nagyszabású bejelentés keretén belül frissítette tárolóeszközeinek termékvonalát, a csúcskategóriás Symmetrixtől kezdve egészen a belépőszintű Rainfinity rendszerekig az összes termék kisebb ráncfelvarráson esett át annak érdekében, hogy növeljék vagy megőrizzék a versenyképességüket.

Új generációs Symmetrix

A csúcskategóriás Symmetrix tárolók legfontosabb újdonsága az end-to-end 4 Gbps sávszélességű architektúra, ennek hangsúlyozására az EMC a termékvonalat Symmetrix DMX-4-re keresztelte. Szintén jelentős újdonság még a teljesen point-to-point Fibre Channel back-end, ezeknek a fejlesztéseknek, valamint a legújabb, legnagyobb teljesítményű meghajtók használatának, illetve a szoftver finomhangolásának köszönhetően az új Symmetrix tárolók teljesítménye 30 százalékkal nőtt az előző generációhoz képest. Érdekesség, hogy a Symmetrixek ezentúl nem csak Fibre Channel, hanem igény esetén akár 750 gigabájtos Serial ATA II merevlemezek is használhatók (akár keverten is), amelyek segítségével az egységnyi kapacitásra vetített energiafogyasztás látványosan csökkenthető.

A Symmetrixeken futó Enginuity szoftver is jelentős frissítésen esett át, amelynek köszönhetően növekedett a rendszerek teljesítménye, a belső tesztek szerint bizonyos esetekben akár 30 százalékkal. A lokális adatreplikáció sebessége akár tízszeresére is nőhet, a távoli replikáció pedig harmadával is gyorsulhat. Az új Enginuity által nyújtott teljesítménynövekedést nem csak a DMX-4, hanem a DMX-3 generáció felhasználói is élvezhetik.

EMC Symmetrix

Sokan számítottak arra, hogy a vállalat bejelenti a Symmetrixek "thin provision" funkcióját, azonban ez egyelőre várat magára: csak 2008 elejétől lesz elérhető. A thin provision lehetővé teszi az adminisztrátorok számára hogy csak a szükséges fizikai tárkapacitást rendeljék az egyes alkalmazásokhoz, amelyet később tetszés szerint növelhetnek, akár előre beállított szabályrendszerek alapján.

Clariion, Celerra, Rainfinity

A Clariion termékvonalban az újdonságot a natív iSCSI távoli replikáció lehetősége jelenti, illetve a beépített biztonsági szolgáltatások. A Clariionokban is elérhetők mostantól a legújabb, 750 gigabájtos SATA II merevlemezek, amelyek segítségével a tárolók energiahatékonysága harmadával növekedik. Figyelemre méltó fejlesztés továbbá, hogy az új Clariion tárolók támogatják a RAID 6 konfigurációt, az aktív/aktív failover funkcionalitásnak köszönhetően a középkategóriás eszközök már 99,999 százalékos rendelkezésre állásra képesek.

A Celerra NS20 és a nagyobb NS40 mostantól NAS és SAN környezetben is használhatók iSCSI vagy Fibre Channel felülettel. A Celerra család már a 750 gigabájtos SATA II meghajtókat is támogatja. A Celerrák használatba vételét megkönnyítő Startup Assistant segítségével a tárolóeszközök a bekapcsolástól számított 15 perc múlva már éles üzembe állhatnak. A fájlarchiválásra szolgáló belépő szintű Rainfinity mostantól képes szabályok alapján menedzselni az állományokat és automatikusan mozgatni azokat egy egész NAS infrastruktúrán.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról