Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 17. 10:00

Felfrissítette tárolóeszközeit az EMC

Az EMC tegnap nagyszabású bejelentés keretén belül frissítette tárolóeszközeinek termékvonalát, a csúcskategóriás Symmetrixtől kezdve egészen a belépőszintű Rainfinity rendszerekig az összes termék kisebb ráncfelvarráson esett át annak érdekében, hogy növeljék vagy megőrizzék a versenyképességüket.

[HWSW] Az EMC tegnap nagyszabású bejelentés keretén belül frissítette tárolóeszközeinek termékvonalát, a csúcskategóriás Symmetrixtől kezdve egészen a belépőszintű Rainfinity rendszerekig az összes termék kisebb ráncfelvarráson esett át annak érdekében, hogy növeljék vagy megőrizzék a versenyképességüket.

Új generációs Symmetrix

A csúcskategóriás Symmetrix tárolók legfontosabb újdonsága az end-to-end 4 Gbps sávszélességű architektúra, ennek hangsúlyozására az EMC a termékvonalat Symmetrix DMX-4-re keresztelte. Szintén jelentős újdonság még a teljesen point-to-point Fibre Channel back-end, ezeknek a fejlesztéseknek, valamint a legújabb, legnagyobb teljesítményű meghajtók használatának, illetve a szoftver finomhangolásának köszönhetően az új Symmetrix tárolók teljesítménye 30 százalékkal nőtt az előző generációhoz képest. Érdekesség, hogy a Symmetrixek ezentúl nem csak Fibre Channel, hanem igény esetén akár 750 gigabájtos Serial ATA II merevlemezek is használhatók (akár keverten is), amelyek segítségével az egységnyi kapacitásra vetített energiafogyasztás látványosan csökkenthető.

A Symmetrixeken futó Enginuity szoftver is jelentős frissítésen esett át, amelynek köszönhetően növekedett a rendszerek teljesítménye, a belső tesztek szerint bizonyos esetekben akár 30 százalékkal. A lokális adatreplikáció sebessége akár tízszeresére is nőhet, a távoli replikáció pedig harmadával is gyorsulhat. Az új Enginuity által nyújtott teljesítménynövekedést nem csak a DMX-4, hanem a DMX-3 generáció felhasználói is élvezhetik.

EMC Symmetrix

Sokan számítottak arra, hogy a vállalat bejelenti a Symmetrixek "thin provision" funkcióját, azonban ez egyelőre várat magára: csak 2008 elejétől lesz elérhető. A thin provision lehetővé teszi az adminisztrátorok számára hogy csak a szükséges fizikai tárkapacitást rendeljék az egyes alkalmazásokhoz, amelyet később tetszés szerint növelhetnek, akár előre beállított szabályrendszerek alapján.

Clariion, Celerra, Rainfinity

A Clariion termékvonalban az újdonságot a natív iSCSI távoli replikáció lehetősége jelenti, illetve a beépített biztonsági szolgáltatások. A Clariionokban is elérhetők mostantól a legújabb, 750 gigabájtos SATA II merevlemezek, amelyek segítségével a tárolók energiahatékonysága harmadával növekedik. Figyelemre méltó fejlesztés továbbá, hogy az új Clariion tárolók támogatják a RAID 6 konfigurációt, az aktív/aktív failover funkcionalitásnak köszönhetően a középkategóriás eszközök már 99,999 százalékos rendelkezésre állásra képesek.

A Celerra NS20 és a nagyobb NS40 mostantól NAS és SAN környezetben is használhatók iSCSI vagy Fibre Channel felülettel. A Celerra család már a 750 gigabájtos SATA II meghajtókat is támogatja. A Celerrák használatba vételét megkönnyítő Startup Assistant segítségével a tárolóeszközök a bekapcsolástól számított 15 perc múlva már éles üzembe állhatnak. A fájlarchiválásra szolgáló belépő szintű Rainfinity mostantól képes szabályok alapján menedzselni az állományokat és automatikusan mozgatni azokat egy egész NAS infrastruktúrán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról