:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 5. 13:48

Kiemelkedő évet zárt és még jobb elé néz a rEVOLUTION

Rekorderedménnyel zárta a 2006-os évet a rEVOLUTION Software, az ügyviteli szoftvereket és vállalatirányítási rendszereket forgalmazó cég 418 millió forintos bevételt és 58 milliós adózás előtti profitot könyvelhetett el. Az idei évre már 600 millió forint feletti forgalmat vár a cég ügyvezető igazgatója, Bódog Norbert.

[HWSW] Rekorderedménnyel zárta a 2006-os évet a rEVOLUTION Software, az ügyviteli szoftvereket és vállalatirányítási rendszereket forgalmazó cég 418 millió forintos bevételt és 58 milliós adózás előtti profitot könyvelhetett el. Az idei évre már 600 millió forint feletti forgalmat vár a cég ügyvezető igazgatója, Bódog Norbert.

A rEVOLUTION tevékenységének három alappillére a dobozos ügyviteli szoftverek, integrált irodai rendszerek, valamint vállalatirányítási rendszek fejlesztése, utóbbiak alapjául a Microsoft Dynamics NAV szolgál. ERP-területen a cég látványos, 50 százalékos növekedést ért el tavaly és a harmadik legnagyobb NAV-partnere lett a Microsoftnak. Az idén is a NAV-hoz kötődő fejlesztési és tanácsadási tevékenységtől várja a legnagyobb eredményeket a rEVOLUTION, Bódog szerint az ERP-bevételek önmagukban nagyobbak lehetnek 2007-ben mint a cég teljes tavalyi forgalma -- ez elsősorban egy országos hálózattal rendelkező kereskedelmi céggel kötött, mintegy 1 millió eurós projektértékű megállapodásnak köszönhető.

Az integrált ügyviteli rendszerek és a dobozos ügyviteli szoftverek piacán már közel sem ilyen rózsásak a cég kilátásai. A piaci szegmensre nagy nyomást helyeznek az ERP-szállítók (pl. Oracle, SAP), ráadásul az ilyen megoldások bevezetésére nem lehet uniós támogatást sem igényelni, mivel a projektek értéke ritkán haladja meg a 2-3 millió forintot. A dobozos ügyviteli szoftverek fő célpiacán, a mikro- és kisvállalatok körében pedig elsősorban a gazdasági helyzetből fakadó megszorítások érezhetők, ami erősen visszaveti a költési hajlandóságot. Bódog szerint ez a piac ebből a szempontból hasonlít a lakosságira.

Bár a közeljövőben a növekedés motorja egyértelműen az ERP-megoldások lesznek a rEVOLUTION-ön belül, a cég mégsem adja fel egyéb tevékenységeit. Bódog szerint a stratégia alapja, hogy egy vállalat megalakulásától kezdve akár a globális multinacionális céggé válásig a rEVOLUTION-től be tudja szerezni a neki kellő ügyviteli, vállalatirányítási megoldást. Gyakori eset, hogy a dobozos rEVOLUTIOn Iroda (újabb nevén rEVOL Express) ügyviteli szoftver vásárlója a cég növekedésével az integrált Iroda++ rendszerre áll át, ezekből a cégekből pedig később potenciális Microsoft NAV-vásárló lesz -- magyarázta Kustos Ferenc kereskedelmi és marketing-igazgató.

A vállalat további növekedését egyértelműen a szűkös létszám gátolja, ezért az idén új tanácsadók és fejlesztők felvétele várható. A rEVOLUTION-nél jelenleg 42-en dolgoznak, de a létszám az év végére akár 50 fölé is nőhet. Bódog szerint még az idén beindul a junior-program, amelynek keretén belül pályakezdőket vennének fel és képeznének ki tanácsadókká, fejlesztőkké.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.