Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Bétateszt-fázisban a Windows Live Folders fájlmegosztó

Bányai György, 2007. július 02. 15:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Múlt hét végén elindult a Windows Live Folders webes fájlmegosztó szolgáltatásának zárt béta tesztfázisa. A jelenlegi tesztidőszak regisztráció alapján válogatott, a Microsoft által a tesztre meghívott felhasználókkal folyik, amely 5000 amerikaiból áll.

hirdetés
[HWSW] Múlt hét végén elindult a Windows Live Folders webes fájlmegosztó szolgáltatásának zárt béta tesztfázisa. A jelenlegi tesztidőszak regisztráció alapján válogatott, a Microsoft által a tesztre meghívott felhasználókkal folyik, amely 5000 amerikaiból áll.

A Windows Live Folders által kínált 500 megabájt tárterületre a felhasználók egyaránt tölthetnek megosztani szánt tartalmakat, vagy biztonsági mentéseket, amelyek lehetnek publikusak, vagy jelszóval védettek is. A használat egyszerű: a Windows Live Folders oldalon létrehozunk egy könyvtárat, majd e-mail cím alapján, vagy listából kiválasztva megjelöljük azokat a személyeket, akikkel meg kívánjuk osztani a fájlokat. Itt azonban van egy kikötés: csak azok tekinthetik meg a tartalmakat, akik szintén rendelkeznek Live azonosítóval.

A Microsoft szerint a szolgáltatás a windowsos felhasználók mellett a mac-esek számára is elérhető lesz, nem csak Internet Explorer, hanem Firefox böngészőn keresztül is. A Live Folders ugyanazzal a Live ID azonosítóval érhető majd el, amivel jelenleg a Hotmail és Messenger szolgáltatásokat is használhatjuk. A Microsoft tervei szerint a harmadik negyedévben a Windows Live a mostani zárt bétaverzión túl nyilvános változatban is tesztelhető lesz. A szolgáltatásának komoly konkurenciája van, amelyek között megtalálhatjuk az AOL Xdrive öt, a Google Gmail fiókkal rendelkezők számára elérhető három gigabájtos ingyenes tárterületét is.

A Microsoft a Folders bétájával egyidőben a Vista képkezelő képességeit kiterjesztő Photo Gallery kontrollált tesztjét is megkezdte. A Photo Gallery segítségével feltölthetjük, megoszthatjuk a képeinket, de ezen kívül számos utómunkálatra is lehetőségünk adódik, melyek között még a panorámakép összefűzés is megtalálható. A Windows Live második generációs szolgáltatásainak -- köztük a Photo Gallery, a Live Writer, Live Mail is -- legnagyobb előnye az egybeforrt Windows Live érzés -- közölte Bryan Hall a Windows Live vezetője, aki a tervek alapján a negyedik negyedévre várja a végleges változatot.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.