Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Március 31-ig early bird áron jelentkezhetsz 10 alkalmas, 30 órás online Angular és DevOps képzéseinkre!

Magyarul is megtanult a Google online dokumentumkezelő szolgáltatása

Ady Krisztián, 2007. június 27. 15:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Felújított felülettel, mától magyar nyelven is elérhető a Google online dokumentumkezelő, Docs & Spreadsheets néven ismert szolgáltatása. A magyar nyelvűre átállított felületen Dokumentumok & Táblázatok nevű szolgáltatással az online létrehozott dokumentumokon akár ötvenen is dolgozhatnak egyszerre.

[HWSW] Felújított felülettel, mától magyar nyelven is elérhető a Google online dokumentumkezelő, Docs & Spreadsheets néven ismert szolgáltatása. A magyar nyelvűre átállított felületen Dokumentumok & Táblázatok nevű szolgáltatással az online létrehozott dokumentumokon akár ötvenen is dolgozhatnak egyszerre.

Az ingyenes szolgáltatáshoz csak egy webböngésző kell, webes felületen keresztül szerkeszthetjük beimportált Word és Excel dokumentumainkat is. A jogosultságkezelés teljeskörű, beállíthatjuk, hogy ki az aki csak megtekintheti, és ki az, aki szerkesztheti is a dokumentumunkat. A létrehozott doksikat HTML és PDF formába is exportálhatjuk. Az új felület áttekinthetőbb, számos grafikus elemmel tetszetősebb formába öntött, mely hasonlít egy irodai programcsomag dokumentumkezelő felületéhez.

A Google Dokumentumok & Táblázatok szolgáltatás továbbra is ingyenesen, béta üzemben érhető el azok számára, akik rendelkeznek Google Számlával, például egy Gmail fiókkal. A magyar nyelvre az alapértelmezett angol nyelvű felületen a Settings, azaz beállítások menüponton belül válthatunk át.

A Google online dokumentumkezelése az év végéig prezentációkészítővel, a PowerPointhoz hasonló képességeket nyújtó alkalmazással is bővül majd. Ezzel kibővítve a Google Docs alternatívát nyújthat majd egyszerűbb irodai dokumentumkezelési feladatokra, az egyéb online Google alkalmazásokkal, a Google Maillel, a Calendarral kombinálva pedig már komplett szolgáltatáscsomagot is kínál a keresőóriás.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Április közepén 10 alkalmas, 30 órás online képzésekkel jelentkezünk, Modern front-end fejlesztés Angular alapokon és DevOps alapok: stabil szoftverfejlesztés és üzemeltetés a felhőben címmel.