Szerző: Ady Krisztián

2007. június 26. 17:12

Szemben megy az árral az OKI Printing Solutions

Teljesen új szegmenst alkotott végül a piacon a kompakt A3-as, színes nyomatósorozat, a C8600 megjelenése, hangzott el az OKI mai sajtótájékoztatóján, melyen a legújabb termékcsalád, a C8800 mutatkozott be. Az IDC és az OKI adatai szerint az EMEA régióban eladott A3-as, színes üzleti nyomtatók csaknem egyharmadát az OKI termékei teszik ki -- a 2006 novemberében bemutatott C8600-as modell önmagában 18 százalékos piaci részesedéssel bír ezen a területen.

[HWSW] Teljesen új szegmenst alkotott végül a piacon a kompakt A3-as, színes nyomatósorozat, a C8600 megjelenése, hangzott el az OKI mai sajtótájékoztatóján, melyen a legújabb termékcsalád, a C8800 mutatkozott be. Az IDC és az OKI adatai szerint az EMEA régióban eladott A3-as, színes üzleti nyomtatók csaknem egyharmadát az OKI termékei teszik ki -- a 2006 novemberében bemutatott C8600-as modell önmagában 18 százalékos piaci részesedéssel bír ezen a területen.

A színes A3-as nyomtatópiac Nyugat-Európában egy év alatt 40 százalékkal növekedett -- az általános nyomtatópiaci stagnálás ellenére --, melyen egyelőre az első helyet továbbra is a HP foglalja el 37 százalékkal, az OKI pedig a második lett 32 százalék megszerzésével. A C8600 sorozat sikerét jelzi, hogy az adatok szerint a 40 százalékos növekedésből 30 százalékért egyetlen terméksorozat, a 2006 novemberében bemutatott, kompakt C8600 nyomtatócsalád sikere a felelős.

Többet, azonos áron

Érdi-Krausz Gábor
"Az OKI saját megoldásaiban látja az áttörés lehetőségét a nyomtatópiac egészét érintő súlyos visszaesés közepette. Folytatódik a perifériapiac vesszőfutása, a legtöbb gyártó csak a drámai árcsökkentést látja a versenyben maradás és az árbevételi tervek teljesítése egyetlen lehetőségének" -- mondta Érdi-Krausz Gábor, az OKI magyarországi leányvállalatának ügyvezetője.

A most bemutatott, C8800-as család tagjai többet nyújtanak a C8600-as vonalnál, hozzávetőleg azonos áron. A készülékek alapkiépítésben támogatják a PCL5c és PCL6, illetve Postscript nyomtatónyelveket, valamint közvetlen PDF-nyomtatást is kínának. A gyorsabb működésről 500 MHz-re növelt órajelű processzor és minimum 256 megabájtra emelt memória gondoskodik, illetve opcionálisan merevlemez is beépíthető a dokumentumok tárolására.

Az új készülékek megtartva a kompakt formát igazi munkacsoportos készülékké váltak, terhelhetőségük a 10 fő feletti csoportok számára is megoldást hozhat, az alapkiépítésben elérhető hálózatos működés is támogatást nyújt ehhez. A kreatívabb feladatok is megoldhatók a C8800-as modellekkel, mivel a készülékek A6-tól A3-as méretig, és akár 1,2 m hosszú szalagpapírra (banner) is képesek nyomtatni. A készülékek kiegészíthető duplex egységgel, plusz papíradagoló tálcával, illetve akár állvány is rendelhető hozzájuk.

OKI C8800
Kompakt A3-as nyomtató az OKI-tól, C8800

Cél az agresszív növekedés

Az OKI célja 2007-ben agresszív növekedést elérve az A3-as színes piaci elsőség megszerzése, mondta el Érdi-Krausz Gábor. Az OKI nem a lélektani termékár irányába kíván közelíteni, mivel elmondása szerint ez hosszú távon komoly károkat, veszteségeket okozhat nem csak az OKI-nak, de bármely nyomtatógyártónak. A cég ehelyett komplett megoldást és csúcstechnológiát kínál értéknövelt szolgáltatások, például mellékelt szoftverek, illetve máshol feláras, de itt integrált képességek révén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról