Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 21. 12:09

Integrált védelmi csomag vállalati gépekre a Symantectől

A Symantec bejelentette új generációs vállalati védelmi programját, amely az új funkcionalitást tükrözve az Endpoint Protection 11.0 nevet kapta. Ez a termék váltja a kínálatban a cég eddigi vállalati megoldását, a Symantec AntiVirust.

[HWSW] A Symantec bejelentette új generációs vállalati védelmi programját, amely az új funkcionalitást tükrözve az Endpoint Protection 11.0 nevet kapta. Ez a termék váltja a kínálatban a cég eddigi vállalati megoldását, a Symantec AntiVirust.

A vállalat a névváltással is szeretné jelezni, hogy a végpontok védelme ma már távolról sem csak a vírusvédelemről szól, az Endpoint Protection az AntiVirus mellett kémprogamok elleni védelmet, tűzfalat, behatolásvédelmet, valamint a nemkívánatos eszközök blokkolását is képes ellátni, mindezt egyetlen, integrált szoftverben, amelynek így a használata, beállítása és menedzselése is központosított, egyszerű, mindazonáltal helytakarékos: a memóriafoglalás csupán 20 megabájt.

A Hamlet kódnéven fejlesztett szoftverben számos olyan megoldás található, amelyek felvásárlás révén kerültek a Symantechez. Így például a szignatúra-alapú vírusfelismerést a Veritastól származó malware-védelem egészíti ki, a Sygate-től származó tűzfal, valamint a Whole Security akvizíciójával megszerzett viselkedés-alapú, kártevők elleni védelem. Az Endpoint Protection újdonsága, hogy képes blokkolni bizonyos eszközök (pl. USB-meghajtók) csatlakoztatását, ezzel is fokozva a biztonságot. A szoftver része még a 0-day sérülékenységek ellen védő Generic Exploit Blocking technológia.

Az Endpoint Security 11.0 mellett mutatkozik be a Network Access Control 11.0, amely blokkolja a nem megfelelő védettségű (pl. kikapcsolt tűzfal, elavult vírusvédelmi szignatúrafájl, nem frissített operációs rendszer) kliensek hozzáférését a vállalati hálózathoz. A Network Access Control 11.0 természetesen együttműködik az Endpoint Security 11.0-val.

Az Endpoint Protection 11.0 bétaváltozata bárki számára ingyen elérhető a cég weboldalán (amely Firefoxban egy JavaScript-hiba miatt nem jelenik meg), a végleges verziót szeptemberre ígéri a cég. A termék ára egyelőre nem ismert, információink szerint legfeljebb 10-15 százalékkal lesz drágább a Symantec Client Securitynél. Szeptemberben érkezik a Network Access Control 11.0 is

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról