Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Kipróbálható az Opera Mini 4 mobil böngésző bétája

Ady Krisztián, 2007. június 19. 11:01
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megjelent és bárki által letölthető, kipróbálható az Opera Mini mobil böngésző legújabb bétája. A 4-es változat nem csak sokkal gyorsabb lett, de a Nintendo Wii konzolon bemutatkozott automatikus nagyítás funkcióval is kibővült. A weboldalak egy-egy részletére úgy nagyíthatunk rá, hogy a böngésző az adott részlet környezetét is figyelembe veszi.

hirdetés
[HWSW] Megjelent és bárki által letölthető, kipróbálható az Opera Mini mobil böngésző legújabb bétája. A 4-es változat nem csak sokkal gyorsabb lett, de a Nintendo Wii konzolon bemutatkozott automatikus nagyítás funkcióval is kibővült. A weboldalak egy-egy részletére úgy nagyíthatunk rá, hogy a böngésző az adott részlet környezetét is figyelembe veszi.

Az Opera Mini mobil böngésző rendkívül népszerű, hiszen gyakorlatilag bármilyen mobiltelefonon futtatható, mely képes Java alkalmazások futattására, illetve az internet elérésére. A korábbi változatokat több mint 15 millióan használták eddig 5 milliárd weboldal megtekintésére a böngésző első verziójának 2006-os debütálása óta.

Opera Mini 4A 4-es változat első bétája egy weboldal behívásakor rögtön a weboldal olyan részletét mutatja, ahol érdemi tartalom található, az adott részletre nagyítva, az intelligens zoom funkciót használva. Ez azt jelenti, hogy az adott bekezdés, szöveg nem lóg ki a képernyőről, például egy hírblokk teljes részlete látszik, így oldalirányba nem kell görgetni a kijelzőt.

A teljes weboldal megjelenítésére váltva egy virtuális egérkurzort mozgathatunk a kijelzőn. Amikor ez a kurzor linket, szövegrészletet "érzékel", automatikusan arra a részletre "rántja" a kijelzőt, "elkapva" a weboldal adott szekcióját, bekezdését. A görgetést a billentyűzet segítségével felgyorsították, az 5-ös gomb lenyomásával pedig a teljes weboldal áttekintő képére válthatunk.

Az Opera Mini 4 bétáját a www.operamini.com/beta címről érhetjük el, ezt a címet kell a mobiltelefonunk böngészőjébe beírni. A bétaváltozat a korábbi Opera Mini 3.1 mellé települ, nem zavarja annak működését, így szabadon kipróbálható.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.