Szerző: Ady Krisztián

2007. június 18. 12:08

Év végéig megérkezik a Google prezentációkészítője

[Techworld] További alkalmazásokkal bővülhet a Google SaaS (szoftver, mint szolgáltatás) kínálata, a Google Apps termékvonal az év végéig: egy online prezentációkészítő mellett jegyzetelő, blogoló, videomegosztó és csoportmunkát segítő üzenőfal alkalmazások is elérhetők lesznek a jelenlegi szoftverek mellett.

HIRDETÉS

[Techworld] További alkalmazásokkal bővülhet a Google SaaS (szoftver, mint szolgáltatás) kínálata, a Google Apps "termékvonal" az év végéig: egy online prezentációkészítő mellett jegyzetelő, blogoló, videomegosztó és csoportmunkát segítő üzenőfal alkalmazások is elérhetők lesznek a jelenlegi szoftverek mellett.

Az újabb alkalmazások már valószínűleg kiaknázzák majd a nemrég bejelentett fejlesztői felületek (API-k), a bétaváltozatban is elérhetővé tett Google Gears képességeit is, így offline, azaz internetkapcsolat nélkül is dolgozhatunk majd az internetes alkalmazások egy részében. A Google szerint a prezentációkészítő alkalmazás a Google Documents része lesz, nem önálló szoftver, így kapcsolódik majd a jelenleg elérhető táblázat- és dokumentumszerkesztőhöz.

A legnépszerűbb prezentációkészítőhöz, a PowerPointhoz hasonló képességek beépítésével a Google Docs alternatívát nyújthat majd egyszerűbb irodai dokumentumkezelési feladatokra, az egyéb online Google alkalmazásokkal, a Google Maillel, a Calendarral kombinálva pedig már komplett szolgáltatáscsomagot is kínál a Google. A prémium csomagok a vállalati ügyfeleket célozzák, bár az alap funkciókat nyújtó dokumentumkezelő alkalmazások nem említhetők egy lapon a Microsoft Office-szal, vagy az OpenOffice-szal.

A Google szerint ezek az alkalmazások nem tekinthetők támadásnak a Microsoft, vagy más vállalatok hasonló szoftverei ellen -- éppen az alapszintű funkcionalitás miatt --, azonban erősítik saját szolgáltatásai színvonalát. A cél a kommunikáció és a csoportmunka új és hatékonyabb formáinak kidolgozása.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.