Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Már a PowerPoint állományokat is megmutatja a Gmail

Bodnár Ádám, 2007. június 14. 12:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új szolgáltatással bővült a Google népszerű ingyenes levelezője, a Gmail. A szoftver mostantól nem csak a Word- és Excel-állományokat képes megmutatni, hanem a PowerPoint-prezentációkat is, így a felhasználóknak nem kell azokat letöltenie a saját gépükre és az oda feltelepített alkalmazással megnyitni.

[HWSW] Új szolgáltatással bővült a Google népszerű ingyenes levelezője, a Gmail. A szoftver mostantól nem csak a Word- és Excel-állományokat képes megmutatni, hanem a PowerPoint-prezentációkat is, így a felhasználóknak nem kell azokat letöltenie a saját gépükre és az oda feltelepített alkalmazással megnyitni.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Google áprilisban közölte, hogy a Docs és a Spreadsheets mellé ugyanis a nyáron érkezik az egyelőre ismeretlen nevű -- az eddigi logika mentén haladva a neve valószínűleg Presentations lesz -- ingyenes webes prezentációkészítő alkalmazás. Egyelőre nem sokat tudni az alkalmazás képességeiről, a Google képviselői mindössze annyit árultak el, hogy a szoftver kompatibilis a Microsoft Office PowerPoint-állományokkal, vagyis képes azokat betölteni és PPT-formátumba menteni. A vállalat képviselője ugyanakkor cáfolta, hogy a Gmail funkcionalitásának kibővítése összefüggene a prezentációkészítő alkalmazás érkezésével: a népszerű ingyenes levelező új funkcióját markonyi mérnök a szabadidejében fejlesztette ki.

A prezentációkban előre és hátra lépkedni a fent található gombokkal lehet, a jobb felső sarokban legördülő menüből pedig a prezentáció tetszőleges oldalára lehet lépni. A Gmail képes a prezentációt magától is lejátszani, méghozzá rögtön kétféle sebességgel. Az alkalmazás hátulütője, hogy egyelőre még nem támogatja az Office 2007 dokumentumformátumát, az Open XML-t, így az ilyen fájlok megnyitásához továbbra is szükség van a Microsoft weboldaláról letölthető PowerPoint Viewer 2007-re, vagy az Office 2007-re. Reméljük, a Gmail hamarosan a PDF-állományokkal is hasonlóképpen elboldogul majd.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A legnagyobb hazai termékfejlesztési konferencia november 21-22-én visszatér: 90 előadó, 1000 látogató, dedikált workshop nap, 6 szekció a UX-től az IoT-n át, egészen az AI-ig.