Szerző: Ady Krisztián

2007. június 4. 14:46

Az RSS és Atom feedekbe is beszivárog a Google

[VS] Felvásárolta a Google a FeedBurner t, mely a blogunk, weboldalunk tartalmáról készülő RSS és Atom feedek feldolgozását, testreszabását nyújtja ingyenes szolgáltatásként. A Google számára az igazi vonzerőt a feedekben elhelyezett hirdetések jelentették: a keresőóriás a jövőben a FeedBurner technológiáját integrálni fogja hirdetési szolgáltatásaiba.

HIRDETÉS

[VS] Felvásárolta a Google a FeedBurnert, mely a blogunk, weboldalunk tartalmáról készülő RSS és Atom feedek feldolgozását, testreszabását nyújtja ingyenes szolgáltatásként. A Google számára az igazi vonzerőt a feedekben elhelyezett hirdetések jelentették: a keresőóriás a jövőben a FeedBurner technológiáját integrálni fogja hirdetési szolgáltatásaiba.

A FeedBurner szolgáltatása saját neve alatt fut tovább, a jelenlegi felhasználók továbbra is használhatják, és az újabbak regisztrációját sem függesztették fel. Az RSS feedekben egyre többször találhatunk reklámokat, a rohamosan növekvő területre az egyik legnagyobb szereplő felvásárlásával kíván belépni a Google. A FeedBurner jelenleg több mint 400 ezer "megjelenítője" a Google saját AdSense szolgáltatását bővítheti majd fel. A lépéssel a Google hirdetői is jól járnak, hiszen újabb területen jelenhetnek meg hirdetéseik.

A felvásárolt szolgáltatás feltehetően nem csak a Google AdSense és AdWords szolgáltatásokba épül majd be, a FeedBurner ugyanis statisztikát is nyújt az azon keresztül lehívott RSS és Atom feedekről, mely átfedésben van a Google saját Analytics szolgáltatásával is. A megállapodás pénzügyi részletei nem ismertek. A 2003-ban alapított, teljesen magánkézben lévő FeedBurnernél 30-an dolgoznak.

a címlapról