Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Március 31-ig early bird áron jelentkezhetsz 10 alkalmas, 30 órás online Angular és DevOps képzéseinkre!

Az RSS és Atom feedekbe is beszivárog a Google

Ady Krisztián, 2007. június 04. 14:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[VS] Felvásárolta a Google a FeedBurner t, mely a blogunk, weboldalunk tartalmáról készülő RSS és Atom feedek feldolgozását, testreszabását nyújtja ingyenes szolgáltatásként. A Google számára az igazi vonzerőt a feedekben elhelyezett hirdetések jelentették: a keresőóriás a jövőben a FeedBurner technológiáját integrálni fogja hirdetési szolgáltatásaiba.

[VS] Felvásárolta a Google a FeedBurnert, mely a blogunk, weboldalunk tartalmáról készülő RSS és Atom feedek feldolgozását, testreszabását nyújtja ingyenes szolgáltatásként. A Google számára az igazi vonzerőt a feedekben elhelyezett hirdetések jelentették: a keresőóriás a jövőben a FeedBurner technológiáját integrálni fogja hirdetési szolgáltatásaiba.

A FeedBurner szolgáltatása saját neve alatt fut tovább, a jelenlegi felhasználók továbbra is használhatják, és az újabbak regisztrációját sem függesztették fel. Az RSS feedekben egyre többször találhatunk reklámokat, a rohamosan növekvő területre az egyik legnagyobb szereplő felvásárlásával kíván belépni a Google. A FeedBurner jelenleg több mint 400 ezer "megjelenítője" a Google saját AdSense szolgáltatását bővítheti majd fel. A lépéssel a Google hirdetői is jól járnak, hiszen újabb területen jelenhetnek meg hirdetéseik.

A felvásárolt szolgáltatás feltehetően nem csak a Google AdSense és AdWords szolgáltatásokba épül majd be, a FeedBurner ugyanis statisztikát is nyújt az azon keresztül lehívott RSS és Atom feedekről, mely átfedésben van a Google saját Analytics szolgáltatásával is. A megállapodás pénzügyi részletei nem ismertek. A 2003-ban alapított, teljesen magánkézben lévő FeedBurnernél 30-an dolgoznak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Április közepén 10 alkalmas, 30 órás online képzésekkel jelentkezünk, Modern front-end fejlesztés Angular alapokon és DevOps alapok: stabil szoftverfejlesztés és üzemeltetés a felhőben címmel.