Szerző: Ady Krisztián

2007. május 25. 13:15:05

Gyermekzár szolgáltatást indított a Vodafone

A Vodafone Magyarország új szolgáltatás indít, bemutatta gyermekzár szolgáltatását, mellyel a gyermekeink kezében lévő mobilokról kizárható a felnőtteknek szánt tartalom. A szolgáltatás mellett egy 150 ezer példányban, ingyenesen elérhető kiadvány is elérhető, mely a gyermekek biztonságos mobiltelefon-használatáról szól.

[HWSW] A Vodafone Magyarország új szolgáltatás indít, bemutatta gyermekzár szolgáltatását, mellyel a gyermekeink kezében lévő mobilokról kizárható a felnőtteknek szánt tartalom. A szolgáltatás mellett egy 150 ezer példányban, ingyenesen elérhető kiadvány is elérhető, mely a gyermekek biztonságos mobiltelefon-használatáról szól.

A Vodafone új, díjmentes gyermekzár szolgáltatása nem csak a Vodafone Live! erotikus tartalmaitól, 12 év alattiaknak nem ajánlott csengőhangjaitól és más hasonló tartalmaktól szabadítja meg a gyermekünk kezében lévő telefont, hanem a WAP-ozás, internetböngészés közben is letiltja azokat a weboldalakat, melyek felnőtteknek szánt anyagokat tartalmaznak. A szolgáltatást számos módon kapcsolhatjuk be -- akár egyetlen SMS-sel --, kikapcsolni viszont jóval nehezebb.

"2007. februárjában, Brüsszelben vezető európai mobilszolgáltatók -- köztük a Vodafone -- közös nyilatkozatot írtak alá a fiatal tizenévesek és a gyermekek biztonságos mobiltelefon használatáról" -- mondta Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. "Ebben többek között rögzítettük, hogy támogatjuk a felnőtt tartalmakhoz való hozzáférés ellenőrzését, osztályozzuk a kereskedelmi tartalmakat, valamint megfelelő tájékoztatást kínálunk a témában ügyfeleinknek, különösen a szülőknek" -- tette hozzá.

A Vodafone Magyarország az elmúlt hónapban kezdeményezett párbeszédet érintett civil szervezetekkel a gyermekek védelme kapcsán, ennek folyománya, hogy képviselő szervezetek részt vesznek a Vodafone felnőtt tartalmakkal kapcsolatos tájékoztató munkájában, javaslataikkal segítik a vállalat ilyen témájú munkáját. Ennek első eredménye a szülők tájékoztatását szolgáló kiadvány megjelenése is.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 12:02

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.