Szerző: Ady Krisztián

2007. május 24. 13:03

Bizakodóan tekint 2007-re a Samsung Electronics Magyar Zrt. IT-üzletága

Bizakodóan tekint 2007-re a Samsung Electronics Magyar Zrt. IT-üzletága, mely ma ismertette 2006-os számait és bepillantást engedett a 2007-es év második felével kapcsolatos terveibe. Az európai összehasonlításban is kiemelkedő adatokat a legújabb nyomtatók, multifunkciós készülékek, monitorok, optikai és merevlemezes meghajtók bemutatója követte.

[HWSW] Bizakodóan tekint 2007-re a Samsung Electronics Magyar Zrt. IT-üzletága, mely ma ismertette 2006-os számait és bepillantást engedett a 2007-es év második felével kapcsolatos terveibe. Az európai összehasonlításban is kiemelkedő adatokat a legújabb nyomtatók, multifunkciós készülékek, monitorok, optikai és merevlemezes meghajtók bemutatója követte.

Kiemelkedő 2006

A vállalat hazánkban európai szinten is kiugró eladási adatokkal büszkélkedhet. A magyar piacon a Samsung IT-üzletágának termékei közül a nyomtatók és a monitorok a legmeghatározóbbak. A vállalat becslése szerint a mono lézernyomtatók szegmensében 13 százalékkal a piac második legnagyobb szereplője, míg a multifunkciósok piacán egyértelműen vezetőnek tűnik, 2005-höz képest 2006-ra 52 százalékos növekedést produkált, így tavaly már 38 százalékkal vezette a piacot.

Magyarország kedvenc multifunkciós készüléke is Samsung gyártmány: az SCX-4521F készülék tavaly 4500 eladott darabbal került az élre, míg a második helyen is Samsung termék áll, az SCX-4200, 2700 darabos eladással, de az első tízben további két Samsung termék is szerepel. Európát tekintve a Samsung Electronics Magyar Zrt. produkálta a legkiemelkedőbb növekedési adatokat az LCD-szegmensben, és a magyar leányvállalat büszkélkedhet a legjobb nyomtató-teljesítéssel is.

Az LCD monitorok piacán is megerősítette vezető szerepét a dél-koreai vállalat hazai leánya: főképpen a 19 hüvelykes és nagyobb méretű valamint a széles képernyős kijelzők területén volt szignifikáns a növekedés. A 19”-os wide-os monitorok eladását a Samsung például megtízszerezte a tavalyi év első negyedévéhez képest, de a normál képarányú 19”-os monitorok eladása is 60%-kal növekedett 2007 első negyedévében. A Samsung eladási adatai szerint a magyar vásárlók 24,7 százaléka választotta első helyen a Samsung monitorait, míg a soron következő gyártóét csupán 17,2 százalék.

Nyomtatók, multifunkciós készülékek

A Samsung 2003 elején lépett be a hazai nyomtatópiacra, már akkor eltökélte, hogy a nyomtató szegmens vezető szereplője lesz. A tavalyi adatok alapján erre megvan minden esélye, hiszen a mono multifunkciós piacon 38 százalékos részesedéssel vezető szereplő. A vállalat az idei év első felében lépett be a színes multifunkciós készülékek piacára két új készülékkel, a CLX-2160N, mint a kategóriájában legkisebb színes lézeres multifunkciós egyéni és kisirodai felhasználásra is ideális, a CLX-3160FN színes multifunkciós lézerkészülék pedig a lehető legkülönfélébb irodai igényeket is kiszolgálja.

2007-ben tovább szélesedik a Samsung színes lézernyomtatóinak palettája is, a tavaly debütált CLP-300N egyedüállóan kis helyigénye a legkisebb íróasztalon is barátságos munkatárssá teszi. Elődjéhez, a CLP-300-hoz képest újdonság a beépített hálózati nyomtatási funkció, amely tovább fokozza használhatóságát. Fontos megemlíteni, hogy a Samsung minden színes lézeres készüléke a vállalat által kifejlesztett egyedi színes tonereket használja, amelyeket egyetlen mozdulattal cserélhetünk. Az újdonságnak számító, henger alakú tonereknek is köszönhető, hogy a készülékek méreteit tovább sikerült csökkenteni.

Samsung CLX-3160FPN

Monitorok

A Samsung monitorai között igazi újdonságnak számít a CeBIT-en bemutatkozott 940UX típus, amely az első USB-n keresztül is csatlakoztatható monitor a piacon. A Vistát több modellel is támogatja a gyártó, a SyncMaster 206BW 20 hüvelykes, 1680 x 1050 pixeles, 16:10-es képarányú monitorjának dinamikus kontrasztja 3000:1-hez. A termékek megjelenése továbbra is tükrözi azt, hogy a vásárlók egyre inkább desing-tudatosan választanak számítástechnikai perifériákat is.

A SyncMaster 961BF LCD-monitor magasfényű, fekete fényes lakk bevonata és a több ponton is hajlítható kávája az íróasztal ékévé teszi a monitort. A 19 hüvelykes monitor dinamikus 3000:1-hez kontrasztja és az elforgatható (pivot) képernyő külön-külön is értékes funkciók lehetnének.

Samsung SyncMaster 225UW

A multimédiás lehetőségek iránt érdeklődő fogyasztók a SyncMaster 225UW monitorban találhatják meg a megfelelő kijelzőt, melynek éke egy beépített 2 megapixeles webkamera, illetve a két beépített mikrofon. A gyakran csevegő, vagy videokonferenciákon részt vevő felhasználóknak így nem kell külső kamerát és mikrofont vásárolniuk.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.