Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 22. 10:04

Idén is lesz Linux tábor

2007-ben ismét Szerencsen rendezik a Linux Tábort, amelyre június 6-ig lehet jelentkezni a rendezvény weboldalán . A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Szerencsi Gimnázium, illetve a Szerencsi Középiskolai Kollégium ad otthont a tábornak, amely július 1-től 8-ig tart.

[HWSW] 2007-ben ismét Szerencsen rendezik a Linux Tábort, amelyre június 6-ig lehet jelentkezni a rendezvény weboldalán. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Szerencsi Gimnázium, illetve a Szerencsi Középiskolai Kollégium ad otthont a tábornak, amely július 1-től 8-ig tart.

A szervezők elsősorban a gyakorlati tudásra szomjazó linuxosok érdeklődésére számítanak, akik rendszergazdáktól szeretnék ellesni a (Debian) Linux üzemeltetésének minden csínját-bínját. A délelőtt géptermi foglalkozások után délutánonként előadások szerepelnek a programban, ahol a legújabb technológiákról, fejlesztésekről folyik a beszélgetés. A tábor területén természetesen vezeték nélküli internethozzáférést is biztosítanak a szervezők.

A géptermi gyakorlatok és az előadások mellett a táborban természetesen lehetőség van sportolásra, túrázásra is. Délutánonként kiegészítő előadások, filmvetítés várja azokat, akik a táborban maradnak. Bár a szervezők elsősorban felnőttekre számítanak, állításuk szerint már középiskolások is sokat tanulhatnak, így az ő jelentkezésüket is várják. A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesületének tagjai kedvezményes részvételi díjat fizetnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról