Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 21. 11:54

Ausztria meghódítására készül a NOD32

A magyarországi sikerek után most Ausztriát kívánja meghódítani a NOD32-vel a Sicontact Kft. A szlovák fejlesztésű víruskereső program szinte egyik pillanatról a másikra robbant be a köztudatba itthon, ismertségét és elismertségét elsősorban a szájhagyománynak köszönheti -- véli Csiszér Béla, a termék disztribúcióját végző cég ügyvezető igazgatója.

[HWSW] A magyarországi sikerek után most Ausztriát kívánja meghódítani a NOD32-vel a Sicontact Kft. A szlovák fejlesztésű víruskereső program szinte egyik pillanatról a másikra robbant be a köztudatba itthon, ismertségét és elismertségét elsősorban a szájhagyománynak köszönheti -- véli Csiszér Béla, a termék disztribúcióját végző cég ügyvezető igazgatója.

A Sicontact Kft. árbevétele tavaly 720 millió forintot tett ki, ami éves szinten 88 százalékos bővülést jelent. A vállalat 2006-ban 103 millió forintos eredményt ért el, ami több mint háromszorosa a 2005-ös 33 millió forintnak. Csiszér elmondta 2006-ban itthon több mint 40 ezer NOD32-licencet értékesítettek -- a megrendelők 50 százaléka magánszemély, 50 százaléka pedig jellemzően kis- és középvállalat volt, de már nagyvállalati NOD32-felhasználók is vannak Magyarországon.

A magyar sikerek nyomán a Sicontact sikerrel pályázott a NOD32 ausztriai disztribúciójára is. Nyugati szomszédunknál a NOD32 még viszonylag ismeretlen, a Sicontact azonban itthon már bebizonyította, hogy képes a terméket sikerre vinni. Tavaly Ausztriában mintegy 25 millió forint értékű NOD32 fogyott. "2007 végére a bevételek megháromszorozását tűztük ki célul, az ESET vezetése pedig 2008 májusáig félmillió eurós értékesítést vár el" -- mondta el Csiszér Béla. A Sicontact az ausztriai disztribúcióra új céget alapított, a Sicontact Software Vertriebs GmbH 2006 végén került bejegyzésre.

Az ősszel érkező integrált biztonsági csomagtól, a Smart Securitytól további piaci sikerereket vár a Sicontact. A Smart Security a NOD32 kártékony programok elleni védelmét spamszűrővel és személyi tűzfallal egészíti ki. Mivel minden komponens az ESET saját fejlesztése, ezért sikerült megtartani a NOD32-re jellemző gyors működést és kompakt méretet -- az ingyenesen letölthető bétaváltozat telepítőkészlete mindössze 17,8 megabájt.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.