Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 18. 15:29

BME-s diákok nyerték az Imagine Cup hazai döntőjét

A BME-ről és a BGF-ről verbuválódott diákokból álló csapat nyerte a Microsoft Imagine Cup hazai fordulóját, így a The Team nevű társulat utazhat a Szöulban rendezendő döntőre, amelyet augusztus elején rendeznek.

[HWSW] A BME-ről és a BGF-ről verbuválódott diákokból álló csapat nyerte a Microsoft Imagine Cup hazai fordulóját, így a "The Team" nevű társulat utazhat a Szöulban rendezendő döntőre, amelyet augusztus elején rendeznek.

Az Imagine Cup 2007 magyarországi fordulóiban 996 versenyző vett részt, akik közül 29 csapat versenyzett szoftvertervezés kategóriában. Közülük, komoly előválogatást követően, hét csapat került be a a május 10-én megrendezett döntőbe. A versenyen a döntős csapatok húsz-húsz percben mutathatták be a versenyre fejlesztett alkalmazásaikat, amelyek közül a Microsoft, az Evosoft, a Synergon és a Grepton szakembereiből álló zsűri választotta ki a legjobbakat.

Az első helyezett az elsősorban BME-hallgatókból álló "The Team" nevű csapat lett, egy óvodásoknak szóló, angol nyelvet tanító szoftverrel. Érdekesség, hogy ez a csapat másodszor bizonyult a hazai mezőny legjobbjának, hiszen tavaly is ők nyerték a döntőt, azonban a Szlovéniában rendezett kelet-európai döntőben nem értek el helyezést, idén azonban már egyenes ágon jutottak a szöuli nagydöntőbe. A győztes csapat névsora: Jakab Emese (BGF), Zöld László (BME), Kapui Ákos (BME) és Orosz Bálint (BME).

A második helyet a BME és az ELTE "Végzetes kivétel" néven induló közös csapata nyerte el, egy XBOX 360-on és PC-n egyaránt működő stratégiai játék és quiz-engine hibriddel. A harmadik helyezett a "Sonnies of ELTE" fantázianevű csapat lett, akik PC-re és Pocket PC-re írt presenter alkalmazást fejlesztettek, amely képes a projektor kiváltására is. Alsó tagozatos diákok számára készített interaktív oktatóprogramjukkal idén először döntőben szerepelt az egri Eszterházy Károly Főiskola csapata is, ahonnan az egész tanéven át tartó rendkívül aktív szakmai közélethez méltóan egy különbusznyi lelkes szurkoló érkezett a nagy megmérettetésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról