Szerző: Ady Krisztián

2007. május 18. 10:07

Megkezdődött a módosított Xbox 360 konzolok kitiltása az Xbox Live-ról

Drasztikus lépésre szánta el magát a Microsoft: a területi korlátozás korábbi bejelentése mellett most zéró toleranciát hirdettek a trükközők, az Xbox 360 konzolt módosítók, másolt játékokkal játszók ellen. Az ilyen konzolokkal rendelkezőket kirúgják az online rendszerből, az Xbox Live-ból, ahogyan azt korábban, az első Xbox esetén is tették.

[HWSW] Drasztikus lépésre szánta el magát a Microsoft: a területi korlátozás korábbi bejelentése mellett most zéró toleranciát hirdettek a trükközők, az Xbox 360 konzolt módosítók, másolt játékokkal játszók ellen. Az ilyen konzolokkal rendelkezőket kirúgják az online rendszerből, az Xbox Live-ból, ahogyan azt korábban, az első Xbox esetén is tették.

Az Xbox 360 konzolt a DVD-meghajtóján keresztül tudják jelenleg módosítani, a lejátszó belső programját, firmware-jét felülírni, melyet követően a másolt játékok is futtathatók. Azt egyelőre senki sem tudja pontosan, hogy a Microsoft mióta és mit figyel, de az nyilvánvaló, hogy némelyek egyszerű alapot biztosítottak a redmondiaknak, hogy kirúgják őket. Az internetről letöltött játékokkal még azelőtt elkezdtek játszani, hogy az egyáltalán a kereskedelmi forgalomban megjelent volna.

Banned
Ezzel a géppel sem játszanak több online játékot

A tiltás magára az Xbox 360 konzolra vonatkozik, az ilyen géppel már senki sem fogja elérni az Xbox Live online rendszert, lemondhat az online játékról -- többek között a Halo 3 bétáról. Az internetes fórumokon természetesen hatalmas a felháborodás, míg sokan helyeslik a lépést, mások arra panaszkodnak, hogy "szűz" Xbox 360 konzoljuk is tiltólistára került. Az Xbox Live igen népszerű, a legutolsó közölt adatok szerint az Xbox 360 tulajdonosok 60 százaléka használja.

Véleménye van?

a címlapról