Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 17. 14:25

Több mint hússzorosára nőtt a Synergon vesztesége

Több mint hússzorosára nőtt a Synergon vesztesége az első negyedévben, miközben a bevétel is látványosan visszaesett az egy évvel korábbihoz képest, amikor a vállalat két megaprojektben vett részt.

[HWSW] Több mint hússzorosára nőtt a Synergon vesztesége az első negyedévben, miközben a bevétel is látványosan visszaesett az egy évvel korábbihoz képest, amikor a vállalat két megaprojektben vett részt.

Synergontól az EMC-hez
Ákos György lett az EMC Magyarország ügyvezető igazgatója. A villamosmérnök végzettségű szakember decembertől márciusig a Synergont vezette, előtte 12 éven át az IBM-nél dolgozott, ahonnan értékesítési és üzletfejlesztési igazgatóként távozott.
Az első negyedévben a Synergon árbevétele 3,3 milliárd forintot tett ki, amelynek 68 százalékát termékértékesítés, 32 százalékát szolgáltatások adták. A bevétel éves szinten 37 százalékkal csökkent, a vállalat ezt a nagy állami megrendelések elmaradásával magyarázza. A Synergon adózás utáni vesztesége 386 millió forintot tett ki, szemben a tavalyi első negyedév 15 milliós negatívumával. A Synergon szerint a veszteség látványos megugrása az árbevétel csökkenése mellett a működési költségek változatlanságával magyarázható.

A cégcsoport tagjai külön-külön sem brillíroztak, a Synergon/SAO/SRS bevétele 46 százalékkal 2,15 milliárd forintra esett vissza, a horvát Span forgalma 39 százalékkal csappant meg, a Fibex bevétele 5 százalékkal 269 millió forintra zuhant. Egyedül a cseh Infinity tudta növelni bevételét, a cég 12 százalékkal 686 millió forintra bővített forgalmát a tavalyi első negyedévhez képest. Ezzel az Infinity a teljes vállalatcsoport bevételének már több mint ötödét adta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról