Szerző: Ady Krisztián

2007. május 17. 09:53

Lassan Windows Vista is telepíthető lesz egy microSD memóriakártyára

Bár még egy év sem telt el azóta, hogy bemutatták az első 8 gigabájtos SecureDigital memóriakártyákat, a Samsung máris a két generációval kisebb microSD formátumba töltené ezt az adatmennyiséget. A koreai gyártó bejelentette, hogy előreláthatólag 2008 közepétől lesznek majd megvásárolhatók ezek a kártyák, egyelőre ismeretlen áron.

[HWSW] Bár még egy év sem telt el azóta, hogy bemutatták az első 8 gigabájtos SecureDigital memóriakártyákat, a Samsung máris a két generációval kisebb microSD formátumba töltené ezt az adatmennyiséget. A koreai gyártó bejelentette, hogy előreláthatólag 2008 közepétől lesznek majd megvásárolhatók ezek a kártyák, egyelőre ismeretlen áron.

A microSD memóriakártyákat főként tenyérgépekben, mobiltelefonokban használják az adatok tárolására, mérete körülbelül a harmada az eredeti SecureDigital kártyákénak. Az alig körömnyi bővítésekből alig három hónapja, februárban mutatkozott be a 4 gigabájtos változat. A Samsung szerint az apró memóriakártya 16 megabájt/s-os sebességgel lesz olvasható, az adatokat pedig 6 megabájt/s-os sebességgel lehet majd felírni rá.

microSD

A microSD -- más néven Transflash -- memóriakártyák a miniSD és normál Secure Digital foglalatokban is használhatók szimpla adapterek segítségével, a visszamenőleges kompatibilitás száz százalékos. Az ugyanakkor nem garantált, hogy ezt a kapacitást a hordozható eszköz, fényképezőgép, vagy mobiltelefon képes is lekezelni. Előfordulhat, hogy a 4 gigabájtos kártyát a fényképezőgépünkben leformázva csak 2 gigabájtos tárolóhelyet kapunk, mint legnagyobb elérhető kapacitás.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról