Szerző: Ady Krisztián

2007. május 16. 14:05

A Windows Live Folders lesz a Microsoft online adattároló szolgáltatása?

[Techworld] Szemfüles internetezők újabb információkat szereztek a Microsoft régóta várt online adattároló, -mentő és talán adatokat is szinkronizáló szolgáltatásáról: az egykoron Live Drive néven ismert megoldás a jelenlegi információk szerint Windows Live Folders néven jelenik majd meg.

[Techworld] Szemfüles internetezők újabb információkat szereztek a Microsoft régóta várt online adattároló, -mentő és talán adatokat is szinkronizáló szolgáltatásáról: az egykoron Live Drive néven ismert megoldás a jelenlegi információk szerint Windows Live Folders néven jelenik majd meg.

A Live az biztos

A kezdetben 500 megabájtnyi tárhelyre feltöltött állományok lehetnek majd teljesen személyesek, jelszóval védve, illetve megosztottak is, melyekhez ismerőseink, barátaink is hozzáférhetnek majd beállításainktól függően. A hétvégén blogokban feltűnt "bizonyítékot" a Microsoft weboldalának forrásában, cimkézésében találták meg a felhasználók, mely egy jelszóval védett állománytároló szolgáltatást említett.

A Microsoft szerint hamarosan béta fázisba kerülő szolgáltatás a windowsos felhasználók mellett a mac-esek számára is elérhető lesz, nem csak Internet Explorer, hanem Firefox böngészőn keresztül is. A Live Folders ugyanazzal a Live ID azonosítóval érhető majd el, amivel jelenleg a Hotmail és Messenger szolgáltatásokat is használhatjuk. Korábban egy konferencián az is elhangzott, hogy a redmondi óriás 2 gigabájtnyi tárhelyet biztosít majd ingyenesen szolgáltatásához, melyet további díj ellenében tovább lehet majd bővíteni.

A LiveSide.net számos képernyőmentést is készített az azóta elérhetetlenné tett weboldalról. A Microsoft 2005-ben vásárolta fel a texasi FolderShare-t, melynek hasonló nevű termékére alapozva jóideje fejleszti a Windows Live szolgáltatás-portfólióba tartozó szolgáltatást. A Microsoft elsőként 2006 áprilisában, egy Fortune számára készült interjú során beszélt először a Windows Live Folders, illetve akkor még Live Drive szolgáltatásról.

Windows Live Folders

A Google sem ül babérjain

A Microsoft mellett a Google is nagy dobásra készül ezen a téren, a GDrive elméletileg korlátlan internetes tárhelyet nyújt majd a felhasználóknak. A szolgáltatáshoz egy segédprogram is tartozik majd, mely nem csak Windows, hanem Mac OS X és Linux operációs rendszerekre is elérhető lesz. A segédprogram a háttérben szinkronizálhatja majd össze GDrive fiókunk és merevlemezeink, könyvtáraink tartalmát, amihez később, például hardverhiba miatti adatvesztést követően is bármikor hozzányúlhatunk. A feltöltött adatokat szintén meg is oszthatjuk majd másokkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról