Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 11. 13:39

Önálló képviseletet nyit Magyarországon a BEA Systems

Szuhai Gusztáv
Szuhai Gusztáv
[HWSW] Fiókirodát hoz létre hazánkban a BEA Systems. A cég Magyarországon eddig kizárólag partnerei (Alerant, IQSYS, Synergon, HP, stb.) révén volt jelen, mostantól azonban Szuhai Gusztáv személyében dedikált kereskedelmi képviselő segíti a munkájukat. Szuhai az Oracle Magyarországtól érkezett a BEA-hoz, előző munkahelyén elsősorban távközlési területtel foglalkozott.

Szuhai elmondta, Magyarországon a nagy SOA-projektek miatt az infrastruktúra-szoftverek iránti igény folyamatosan növekszik, így a vállalat előtt nagy lehetőségek állnak a hazai piacon is. A szakember elsősorban a távközlési területet ismeri behatóan, érzése szerint szakmai tapasztalatai és kapcsolatai révén még sikeresebbé tudja tenni itthon a BEA-t. Szuhai elsősorban a távközlési és a pénzügy szektor, valamint a kormányzat oldaláról számít érdeklődésre a cég infrastruktúra-szoftverei iránt.

A BEA az utóbbi időben akvizíciók révén úgy egészítette ki termékportfolióját, hogy abban az összes SOA-komponens helyet kapjon, a nagyvállalati busztól az alkalmazás- és integrációs szerveren át egészen a fejlesztői eszközökig. A legújabb szerzemények közé tartozik a Fuego üzleti folyamatmenedzsment rendszer, amely Aqualogic BPM néven él tovább a vállalat kínálatában, valamint a Plumtree portálmegoldás, amelynek Magyarországon számos nagy szervezet a felhasználója, többek között a Honvédelmi Minisztérium.

A BEA hazai helytartója elmondta, a cég termékeinek előnye a vetélytársak hasonló megoldásaival szemben a minőség, a megbízhatóság és a teljesítmény, amelyet az ügyfelek is nagyra értékelnek, ezek miatt sokan ragaszkodnak a BEA szoftvereihez még akkor is, ha olyan alkalmazásokat használnak, amelyek szállítói maguk is érdekeltek a köztesszoftver-üzletben (pl. IBM, Oracle). Szuhai emellett kiemelte, hogy bár a BEA független az alkalmazásgyártóktól, számos olyan vállalat van, amely kifejezetten BEA-alapokra fejleszt iparágspecifikus megoldásokat.

Magyarországon a BEA-termékek értékesítése továbbra is partnereken keresztül zajlik majd. Szuhai a partnerek közül elsősorban az Alerantot emelte ki, amely nem csak hazai, hanem regionális viszonylatban is egyedülálló kompetenciával rendelkezik a BEA termékei és technológiái területén. 2006 elejétől Magyarországon az Alerant nyújtja a BEA Systems különlegesen magas szintű, Mission Critical Support Continuum szolgáltatását is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról