Szerző: Ady Krisztián

2007. május 9. 16:20

A franciáké lesz az Antenna Hungária

Villámgyorsan új kézbe kerülhet a másfél éve, 2005 végén svájci Swisscom által felvásárolt Antenna Hungária: a társaság ma rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a francia TDF S.A. megállapodott a jelenlegi tulajdonossal az Antenna Hungária 100 százalékának 80,7 milliárd forintos megvásárlásáról.

[HWSW] Villámgyorsan új kézbe kerülhet a másfél éve, 2005 végén svájci Swisscom által felvásárolt Antenna Hungária: a társaság ma rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a francia TDF S.A. megállapodott a jelenlegi tulajdonossal az Antenna Hungária 100 százalékának 80,7 milliárd forintos megvásárlásáról.

A francia társaság részt vett az Antenna Hungária 2005-ös privatizációs tenderén is, ezen azonban a Swisscom lett a nyertes, amely 2005 végén 75 százalékos -- plusz egy részvény -- érdekeltséget szerzett a vállalatban. A részvénycsomag vételára akkor 293 millió svájci frank (46,75 milliárd forint) volt. A Swisscom ezt követően élt jogával és 100 százalékos tulajdont szerzett, majd a 2006. február 10-i utolsó tőzsdei kereskedési nappal kivezette a társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsdéről és a társaság működését később zártkörűvé alakította.

A TDF-csoport 2006-ban 945 millió eurós forgalmat bonyolított, a nemzetközi leányvállalatok ehhez a teljesítményhez 140 millió euróval járultak hozzá. A csoport Franciaországban, Finnországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Észtországban és Monacóban összesen 3 900 alkalmazottat foglalkoztat. A TDF fő részvényesei a Texas Pacific Group (42%), a Caisse des Dépots et Consignations (24%), az AXA Private Equity (18%) és a Charterhouse (14%). Az megállapodás aláírását követi a magyar versenyhivatali jóváhagyás megszerzése, amelynek birtokában megtörténhet a tranzakció zárása.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról