Szerző: mz

2000. június 28. 22:50

Zoom modem - Model 2920

A Zoom Telephonics megkezdte legújabb Zoom/FaxModem 56K PCI Plus modemének szállítását. A Model 2920 modem saját kontrollerrel rendelkezik, PCI buszra csatlakozik, használatát asztali, Windows és Linux operációs rendszereket futtató számítógépekben ajánlják.
A modemen található processzor képes a Hayes AT parancskészlet kezelésére, illetve adattömörítésre; ellentétben a legtöbb windowsos, PCI buszos modemmel, melyek általában a központi processzort használják fel - melynek amúgy is elég dolga van az operációs rendszer futtatásával. A Model 2920 integrált vezérlője és DSP-je stabilabb rendszert, nagyobb teljesítményt és egyszerűbb rendszerintegráció biztosít.
A Zoom/FaxModem 56K PCI Plus Windows 95/98/2000, Windows NT 4.0 és Linux rendszereket támogat. A termék megfelel a Plug and Play előírásoknak, illetve az ITU V.90 és K56flex adatátviteli szabványoknak.
A készülék rendelkezik egy kellemes szolgáltatással is, melyet Channel 2 Call Waiting névre kereszteltek el. (Hívástartás a második csatornán - talán így lehetne fordítani.) Segítségével internetezés közben is fogadhatunk hívásokat, használatához viszont szükség van a hívástartás szolgáltatásra is a helyi telefontársaságtól.
A Model 2920 flash memóriával rendelkezik, így firmware-je frissíthető. Rendelkezik villámvédelemmel is, melyet ZoomGuard névvel láttak el a fejlesztők, és amely - állítólag - hatékonyabb a hagyományos villámvédelmi megoldásoknál.
A modemre adott garancia 5 év.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról