:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 8. 11:50

Üzleti tanácsadást is oktatnak a Budapesti Műszaki Főiskolán

Vállalati coaching (üzleti tanácsadás) képzés indul ez év szeptemberében a Budapesti Műszaki Főiskola Keleti Károly Gazdasági Karán (BMF KGK). A Felsőoktatási Törvény által előírt módon akkreditált, két féléves, posztgraduális képzéshez hasonló nincs ma Magyarországon.

[HWSW] Vállalati coaching (üzleti tanácsadás) képzés indul ez év szeptemberében a Budapesti Műszaki Főiskola Keleti Károly Gazdasági Karán (BMF KGK). A Felsőoktatási Törvény által előírt módon akkreditált, két féléves, posztgraduális képzéshez hasonló nincs ma Magyarországon.

A coach, mint szakma hazánkban pár éve vált ismertté, hagyományai még nincsenek, oktatása nem honosodott meg, a hazai tanácsadók egy része külföldi képzéseken szerezte ismereteit. Az Egyesül Államokban, a coaching hazájában, pár éve indult el nagy számban a coachok képzése, alkalmazása, az ilyen szakemberek iránti kereslet folyamatosan nő. Hazánkban megismétlődni látszik az amerikai tendencia, hogy az üzleti tanácsadók iránti kereslet megugrik, és hosszú időn keresztül várhatóan nem esik vissza.

Az alapvető coaching ismeretek: a döntéstámogatás, emberi gondolkodás, konstruktivista tanulás, szociálpszichológia tantárgyak mellett a tananyag részét képezik az olyan vállalati ismeretek is, mint a vállalatvezetés, gazdaságpszichológia, változások támogatása. Emellett hasznos, angolszász tapasztalatokkal kiegészített gyakorlati-, üzleti útmutatást is kapnak a hallgatók egy tanácsadó cég indításához, működtetéséhez, a kisvállalatok stratégiájának meghatározásához, illetve kisvállalatok finanszírozásához.

A BMF KGK Vállalkozásmenedzsment Intézet gondozásában induló képzés oktatói között olyan neves, elismert külső szakemberek is szerepelnek, mint Mérő László, Baracskai Zoltán, Velencei Jolán, Nahalka István vagy Síklaki István. A képzés nem csak azoknak ajánlott akik coachként szeretnének dolgozni, hanem azoknak is, akik tanácsadó céget vezetnek vagy szeretnének vezetni a jövőben, tanácsadóként, trénerként dolgoznak vagy ilyen irányú terveik vannak, szeretnék cégüket, cégük működését, problémáit érteni, kívülállóként látni, vagy új karrierre, előrelépésre, pályaváltoztatásra készülnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.