Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 7. 14:42

Microsoft: öthónapos szakmai továbbképzés friss diplomásoknak

A Microsoft Magyarország nagyvállalati szolgáltatásokkal foglalkozó üzletága öthónapos képzési programot indított útjára végzős vagy két évnél nem régebben végzett informatikus, programozó matematikus, tanári és villamosmérnöki diplomával rendelkező szakemberek számára. A 70 millió forintos költségvetéssel induló START@Microsoft program keretén belül ők testközelben ismerhetik meg a konzulensi munkát, illetve a Microsoft technológiáit.

[HWSW] A Microsoft Magyarország nagyvállalati szolgáltatásokkal foglalkozó üzletága öthónapos képzési programot indított útjára végzős vagy két évnél nem régebben végzett informatikus, programozó matematikus, tanári és villamosmérnöki diplomával rendelkező szakemberek számára. A 70 millió forintos költségvetéssel induló START@Microsoft program keretén belül ők testközelben ismerhetik meg a konzulensi munkát, illetve a Microsoft technológiáit.

"Az oktatás tradicionálisan fontos a Microsoft számára, de azt tapasztaljuk, hogy az egyetemek által nyújtott magas szintű elméleti képzés mellől hiányzik a specifikus technológiák mélyebb, gyakorlati tudása, illetve a 'soft skillek' elsajátítása, ami manapság sokszor alapkövetelmény a munkaerőpiacon" -- mondta Ferencz Gyula, a Microsoft Magyarország Nagyvállalati Szolgáltatások Üzletágának vezetője. "A Microsoft is nagyrészt ilyen szakmai tudással bíró szakembereket keres, és azt tapasztaljuk, hogy bizony hiány mutatkozik ezen a téren."

A 118 jelentkezőből kiválasztott 14 legjobb frissdiplomás augusztus 31-ig a Microsoft-technológiákkal ismerkedik, emellett egyéb szakmai és személyes kommunikációt fejlesztő kurzusok segítségével készítik fel a résztvevőket a nagyvállalati környezetben való munkavégzésre. A szakmai képzések között MCSE és MCPD technológiai kurzusok szerepelnek, amelyeket követően a résztvevők a Microsoft hivatalos vizsgáin számolnak be megszerzett tudásukról. A START programban a Microsoft minden résztvevőnek hat MCP (Microsoft Certified Professional) vizsga letételére biztosít lehetőséget. A

A képzés második, gyakorlati fázisában a kiválasztott résztvevők a Microsoft kiemelt ügyfeleinél folyó projektekben kapnak részfeladatokat, ahol tapasztalt kollégák segítségével mélyíthetik el megszerzett ismereteiket. Akik a program befejeztével a képzést elvégzők közül a legjobbnak bizonyulnak, állást kaphatnak a Microsoft Magyarországnál vagy a cég valamely partnerénél.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.