Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 7. 10:53

A Dell is csatlakozott a Microsoft-Novell szövetséghez

A Dell is csatlakozott a Microsoft és a Novell tavaly novemberben létrehozott szövetségéhez, amely a Windows és a Linux együttműködését hivatott javítani. A megállapodás részeként a Dell migrációs szolgáltatásokkal fogja segíteni azokat a vállalatokat, amelyek más disztribúcióról SUSE Linuxra kívánnak váltani. Ennek kapcsán a Dell marketing-programokat is indít, amely során workshopokat rendez a Windows és a Linux együttműködéséről.

[HWSW] A Dell is csatlakozott a Microsoft és a Novell tavaly novemberben létrehozott szövetségéhez, amely a Windows és a Linux együttműködését hivatott javítani. A megállapodás részeként a Dell migrációs szolgáltatásokkal fogja segíteni azokat a vállalatokat, amelyek más disztribúcióról SUSE Linuxra kívánnak váltani. Ennek kapcsán a Dell marketing-programokat is indít, amely során workshopokat rendez a Windows és a Linux együttműködéséről.

"Olyan megoldásokat akarunk kínálni, amelyek révén az ügyfelek egyszerűsíthetik az informatikájukat" -- mondta Rick Becker, a Dell Product Group vezetője. "Az ügyfeleink azt mondták, a gyártóktól és a szoftverektől jobb együttműködést várnak. [...] Ez nagy siker az iparág számára és elsősorban azon ügyfelek számára akik nem a Delltől vásároltak Linuxot és SUSE Linux Enterprise Serverre szeretnének váltani a szellemi tulajdonnal kapcsolatos biztonság és a jobb kompatibilitás miatt."

Amint arról beszámoltunk, a Microsoft és a Novell tavaly novemberben nagyszabású együttműködési megállapodást kötöttek. Az egyezség egyik legfontosabb része szellemi tulajdonnal kapcsolatos, a Microsoft és a Novell megállapodtak arról, hogy 2012-ig nem indítanak szabadalomsértési pereket egymás, illetve egymás ügyfelei iránt. Emellett a Microsoft és a Novell közös kutató-fejlesztő központ létrehozásáról döntöttek, ahol a Windowszal és a Linuxszal együttműködő megoldásokat dolgoznak ki és tesztelnek.

"A Novellel kötött megállapodásra az ügyfeleink pozitívan reagáltak. A Dell felismerte ezt az igényt és elsőként lépett annak érdekében hogy ezeket az előnyöket biztosítsa a vásárlóinak" -- mondta Susan Hauser, a Microsoft stratégiai partneri kapcsolatokért és licencelésért felelős vezetője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról