Szerző: mz

2000. június 28. 21:53

Nem sokára vezet az AlphaServer?

Az IDC szerint növekszik a Compaq AlphaServer rendszerek piaci részesedése a nagy teljesítményű számítástechnikai termékek piacán, és már alig egy pontnyira vannak a piacvezetőtől. A Compaq első helyen áll a piac egyik szegmensében, és más szegmensekben is terjeszkedik. Bizonyára sokan olvasták a jelentéseket arról, hogy az AlphaServer rendszerek bonyolult és igen jelentős programokat működtetnek, például az emberi génállomány feltérképezésével foglalkozó Celera Genomics projekthez is ilyen kiszolgálókat használnak, illetve az amerikai meteorológiai szolgálat, a NOAA előrejelzéseit, vagy a francia Atomenergia Ügynökség 2500 Alpha processzort tartalmazó rendszerét is ilyen szuperszámítógépek működtetik.
Az IDC már rendelkezik 1999-es adatokkal, amelyek egyértelműen igazolják, hogy az AlphaServer rendszerek kezdik beérni a piacvezető SGI-t. Az IDC szerint az AlphaServerek második helyezése a komplett műszaki rendszerek és kiszolgálók piacán mind a négy kategóriában erős pozícióra utal. Ami a piac egészét illeti, a Compaq részesedése 19,6 százalékra emelkedett azzal, hogy árbevételét csaknem 160 millió dollárra sikerült növelnie. Ami az egyes kategóriákat illeti, a Compaq 29 százalékos részesedésével továbbra is első helyen áll a műszaki részlegeknek szánt kiszolgálók piaci szegmensében (a 250.000 dollár és 1 millió dollár közötti nagy kapacitású rendszerek piacán). A műszaki osztályoknak szánt kiszolgálók piacán az alapszintű AlphaServer DS sorozat piaci részesedést hódított el a drágább platformoktól, és így 19 százalékos arányával második helyre került az 1998-as negyedik helyhez képest. A műszaki nagyvállalati kiszolgálók (1 millió dollárnál drágább nagy kapacitású rendszerek) piacán a Compaqnak sikerült 6 százalékos részesedéssel harmadik helyre kerülnie. A legigényesebb (a legnagyobb kihívást jelentő feladatokhoz vásárolt) rendszerek piacára újonnan belépő Compaq az AlphaServer SC sorozat bevezetésével 5 százalékos részesedésre tett szert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról