:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 2. 14:26

Az Austria Telekom leányvállalata lett az eTel

Az Osztrák Versenyhivatal jóváhagyta a Telekom Austria és az eTel összeolvadását, így az ügylet a keretében az Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és a Magyarországon működő eTel vállalatok a Telekom Austria 100 százalékos tulajdonába kerülnek.

[HWSW] Az Osztrák Versenyhivatal jóváhagyta a Telekom Austria és az eTel összeolvadását, így az ügylet a keretében az Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és a Magyarországon működő eTel vállalatok a Telekom Austria 100 százalékos tulajdonába kerülnek.

"Az eTel megvásárlásával megerősítjük pozíciónkat Ausztriában, valamint Közép-Európa piacain" -- mondta Rudolf Fischer, a Telekom Austria Csoport elnökhelyettese, a vezetékes üzletág vezérigazgatója. "Az osztrák és közép-európai ügyfelek elsősorban a Telekom Austria vezető piaci pozíciója és más szinergiák révén további előnyökhöz jutnak" -- tette hozzá. "Részvényeseink minden, a vállalat további fejlődése szempontjából fontos stratégiai lehetőséget megvizsgáltak, és a Telekom Austriát találták a legmegfelelőbb partnernek" -- mondta Dévai Attila, az eTel Magyarország ügyvezető igazgatója. "Az Osztrák Versenyhivatal döntése megerősíti korábbi helyzetértékelésünket, hogy az eTel továbbfejlődéséhez ez az eladás jelentős mértékben hozzájárul."

Az eTel Csoport 2006. december 20-án jelentette be, hogy adásvételi megállapodást kötött a Telekom Austria AG-val az Ausztriában, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Németországban működő eTel cégekre vonatkozóan. Az eTel Csoportnak a régióban mintegy 250 ezer ügyfele van, a vállalat éves árbevétele megközelítőleg 115 millió euró. A felvásárlás középpontjában a szinergiák, illetve az egymáshoz kapcsolódó közép-európai tevékenységek kiaknázása áll. Az eTel márkanév, az ügyfelek, a termékek és a munkahelyek is megmaradnak, mint ahogy az eTel Magyarország szolgáltatói szerződései, a teljesítmény és a szolgáltatások minősége sem változik, a napi munka olytatódik tovább -- biztosította ügyfeleit a cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.