Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 2. 09:04

A HTCC kezében az Invitel

A HTCC lezárta az Invitel felvásárlását. A HTCC 470 millió euróért vásárolta meg a Matel NV-t, ezáltal az Invitel részvényeinek 99,98 százalékát szerezte meg. Az ár tartalmazza a 387 millió eurós hitelállomány átvállalását is. A vételárból így fennmaradó összeg egy részét készpénzben fizeti meg a HTCC az Invitel tulajdonosainak, másik részének rendezésére pedig mintegy 962 ezer darab HTCC törzsrészvényt bocsát ki az Invitel egyes vezetőségi tagjainak részére a birtokukban levő Invitel-részvényekért cserébe.

[HWSW] A HTCC lezárta az Invitel felvásárlását. A HTCC 470 millió euróért vásárolta meg a Matel NV-t, ezáltal az Invitel részvényeinek 99,98 százalékát szerezte meg. Az ár tartalmazza a 387 millió eurós hitelállomány átvállalását is. A vételárból így fennmaradó összeg egy részét készpénzben fizeti meg a HTCC az Invitel tulajdonosainak, másik részének rendezésére pedig mintegy 962 ezer darab HTCC törzsrészvényt bocsát ki az Invitel egyes vezetőségi tagjainak részére a birtokukban levő Invitel-részvényekért cserébe.

Amint már korábban nyilvánosságra került, a HTCC elnök-vezérigazgatójának Martin Leat, az Invitel vezérigazgatóját nevezték ki, míg Robert Bowker, az Invitel pénzügyi igazgatója veszi át a HTCC pénzügyi igazgatói posztját. Steven Fast, a HTCC eddigi ideiglenes pénzügyi igazgatója 2007. május 31-ig a cégnél marad, hogy segítse az átállást. A HTCC fő részvényesével, a TDC A/S társasággal fennálló szerződése értelmében Torben V. Holm lemondott a HTCC elnök-vezérigazgatói posztjáról.

"A HTCC teljesítménye elégedettséggel és büszkeséggel tölt el egyszerre. Biztos voltam benne, hogy a magyar hatóságok támogatni fogják az ügyletet hozzájárulva ezzel a piaci verseny erősítéséhez, hiszen az egyesített társaság most már jelentős erőt képvisel a piacon" -- mondta az ügyletről Torben V. Holm, a HTCC távozó elnök-vezérigazgatója. "A Hungarian Telephone and Cable Corp. mostanra a magyar távközlési piac összes szegmensében egyértelműen a második számú vezetékes szolgáltatóvá vált. Szeretném megköszönni mindkét vállalat dolgozóinak a munkájukat, mellyel a két céget sikeres vállalkozássá tették" -- tette hozzá Martin Lea, a HTCC új elnök-vezérigazgatója.

A HTCC egyúttal bejelentette, hogy az Invitel-akvizícióval összefüggésben leányvállalata, a HTCC Holdco II B.V. sikeresen végrehajtotta 200 millió euró összegű, változó kamatú, 2013-ban lejáró előresorolt értékpapírjainak kibocsátását. A kötvények kibocsátásából befolyó összeget a HTCC részben az Invitel vételárának finanszírozására, részben pedig a HTCC leányvállalatai, a Hungarotel és a PanTel adósságállományának refinanszírozására fordította.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.