:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 25. 12:17

Avnet: magyar vezetésű divízióba integrálják az Access Solutionst

Tavaly decemberben az Avnet bejelentette a legnagyobb Sun-disztribútor, az Access Solutions felvásárlását. Az Avnet a felvásárolt vállalatot a Partner Solutions divízióba integrálja, amelynek vezetője Kurel János alelnök, így a magyar vezető feladatköre az új termékek kereskedelmi hálózatának kiépítésével bővül.

[HWSW] Tavaly decemberben az Avnet bejelentette a legnagyobb Sun-disztribútor, az Access Solutions felvásárlását. Az Avnet a felvásárolt vállalatot a Partner Solutions divízióba integrálja, amelynek vezetője Kurel János alelnök, így a magyar vezető feladatköre az új termékek kereskedelmi hálózatának kiépítésével bővül.

Az integráció következtében Kurel János alelnök felelősségi körébe tartozó divízió öt üzleti régióra bővül áprilistól. A magyar alelnök irányítja a jövőben az Egyesült Királyság, Olaszország, Németország, a nyugati régió (Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Belgium), a közép-kelet-európai régió (Svájc, Ausztria, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, és Románia) IT disztribúciós folyamatait Avnet-nél, és az új Access termékskála bevezetését ezekben az országokban.

Kurel János 1998-ban került az Avnethez, mint a magyar leányvállalat megalapítója és vezetője. 2000-től az ő javaslatára bővült a magyar képviselet portfoliója a Sun termékskálájával, és ezt követően három közép-európai ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország) ügyvezetőként irányította az Avnet eladásait és csapatát régiónkban. Kurel Jánost 2004-ben nevezték ki az IBM, HP és Sun termékek disztribúcióját összefogó Partner Solutions divízió élére. Az előléptetéssel az amerikai központú multinacionális vállalat felső vezetői körébe elsőként került magyar menedzser.

"Egy nagyszerű üzleti kombinációt sikerült létrehoznunk az Avnet Partner Solutions divízió és az Access összeolvadásával, ahol kiváló szakemberek dolgoznak, és kitűnő tervek születnek" -- mondta Kurel János. "Most értünk el ahhoz az üzleti határhoz, hogy kiszélesítsük a spektrumunkat, hogy még jobb hardver és szoftver portfoliókat készítsünk partnereink számára. Továbbra is a növekedés, tökéletesedés a célunk, ezzel a lépéssel pedig bebizonyíthatjuk, hogy a európai régiókban számos disztribúciós lehetőség rejlik még."

Mind az Access, mind az Avnet Partner Solutions hardverek és szoftverek nagykereskedelmi eladására fókuszáló divíziók, így összeolvadásuk a magyar alelnök irányítása alatt apró átalakításokkal történhet meg. A megvásárolt cég beolvasztásával az eddigi képviselt márkák (IBM, HP, Novell) termékei mellett az Access divízióval integrálódott gyártók termékeit is - Sun, F5, Equalogic - forgalmazni fogja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.