:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 23. 09:06

Vegyes képet mutat az SAP első negyedéves teljesítménye

Vegyes eredményekkel zárta első negyedévét az SAP, a német szoftvergyártó licenceladásai ugyan megfeleltek az elemzői várakozásoknak, forgalma azonban elmaradt az előrejelzésektől.

[HWSW] Vegyes eredményekkel zárta első negyedévét az SAP, a német szoftvergyártó licenceladásai ugyan megfeleltek az elemzői várakozásoknak, forgalma azonban elmaradt az előrejelzésektől.

A vállalati alkalmazások legnagyobb gyártója a március 31-én véget ért első negyedévben 2,2 milliárd eurós forgalmat ért el, ez éves összehasonlításban 6 százalékos növekedésnek felel meg. A nettó eredmény 310 millió eurót, a részvényegységre jutó nyerség 0,26 eurót tett ki 2007 első negyedévében, ami 10 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbi értékekhez képest. Az új szoftverlicencek értékesítéséből származó bevétel 10 százalékkal 563 millió dollárra emelkedett, némileg felülmúlva az elemzők 557 milliós prognózisát.

Henning Kagermann elnök-vezérigazgató elégedetten nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban. "Az árfolyamhatásokat korrigálva nagy növekedést értünk el a szoftverárbevétel, valamint a szoftverekhez kötődő szolgáltatások árbevételéből. Minden régióban kétszámjegyű növekedést értünk el" -- mondta. A cég mutatóit lehúzta a gyenge dollár, az árfolyamhatást kiküszöbölve a bevétel 11 százalékkal emelkedett.

Magyar SAP-központba magyar vezetőt!
Horváth Balázst nevezték ki az SAP Labs Hungary Supply Chain Management, Product Lifecycle Management és Manufacturing területeken a termékek és technológiák magyarországi fejlesztéséért felelős alelnökévé. A szakember a területet korábban irányító német vezetőt váltja.
"Az első negyedév végén több, mint 8500 SAP ERP ügyfelünk volt, amely az előző év hasonló időszakához képest 122 százalékos növekedést jelent. Az SAP NetWeaver értékesítéséből származó bevételek 156 millió eurót tettek ki, amely 2006 első negyedévéhez képest 40 százalékos emelkedést mutat. Emellett tartjuk magunkat útitervünkhöz, amely szerint üzleti folyamat-platformunkon alapuló SAP Business Suite termékcsaládunkat az év végéig piacra dobjuk, valamint a már meglévő mintegy 1000 addicionális szolgáltatás mellett továbbiak bevezetését is tervezzük" -- tette hozzá Kagermann.

Az SAP növekedése lassuló tendenciát mutat, egy évvel ezelőtt a cég szoftverlicenc-árbevétele még 22 százalékkal növekedett. A legnagyobb rivális Oracle a 2007. február 28-án véget ért negyedévében 17 százalékkal növelte köztesszoftver-eladásait, miközben az üzleti alkalmazások forgalma 57 százalékkal ugrott meg. Az idei első negyedévben az SAP új szoftverlicenc-eladásai mindössze 10 százalékkal bővültek, az árfolyamhatást kiküszöbölve pedig 16 százalékkal.

A cég saját mérései szerint ennek ellenére némileg növelte részesedését a vállalati alkalmazások piacán. A görgetett 12 havi alapon vizsgált szoftverárbevételt, valamint a szoftverekhez kötődő szolgáltatás-árbevételt alapul véve az SAP az összesen 34,8 milliárd dolláros világpiacon 25,1 százalékos részesedéssel rendelkezett az első negyedévben, szemben az egy negyedévvel korábban elért 24,5 százalékkal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.