Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 4. 09:59

Akvizícióval erősít a humántőke-menedzsment területén az Infor Global Solutions

Az utóbbi időben főképp akvizíciói révén a hírekbe kerülő Infor Global Solutions újabb felvásárlás küszöbén áll: a vállalat bejelentette hogy 227 millió dollár készpénzért bekebelezné a kanadai Workbraint, amely humántőke-menedzsment szoftvereket fejleszt.

[HWSW] Az utóbbi időben főképp akvizíciói révén a hírekbe kerülő Infor Global Solutions újabb felvásárlás küszöbén áll: a vállalat bejelentette hogy 227 millió dollár készpénzért bekebelezné a kanadai Workbraint, amely humántőke-menedzsment szoftvereket fejleszt.

Az Infor 25,6 százalékkal kínál magasabb árat a Workbrain részvényeiért, mint azok pénteki záróára a torontói tőzsdén. Az elsősorban középvállalatoknak szánt ERP rendszerek szállítójaként ismertté vált Infor a Workbrain megoldásaival egészítené ki saját humántőke-menedzsment (HCM) szoftvereinek kínálatát. A Workbrain igazgaótanácsa egyhangúlag támogatta az Infor ajánlatát, amennyiben a részvényesek és a hatóságok nem gördítenek akadályt az ügylet elé, az már júniusban lezárulhat.

A HCM az utóbbi időben egyre népszerűbb része az ERP alkalmazásoknak, segítségükkel a vállalatok automatizálhatják az emberi erőforrásokkal kapcsolatos folyamataikat, a dolgozók felvételét, illetve a teljesítményük és előmenetelük figyelemmel kísérését. A HCM rendszerek használatával a vállalatok nem csak a már meglevő munkaerővel kapcsolatos elemzéseket készíthetnek, hanem más vállalati alkalmazásokkal integrálva képet kaphatnak arról is, hogy a jövőben hogyan alakul majd a munkaerő-szükségletük -- milyen specializációjú és képességű dolgozókra lesz szükségük és mikor.

Az SSA Global, az Extensity és a Systems Union felvásárlásával az Infor tavaly 2,1 milliárd dollárra növelte bevételét, így már harmadik a vállalati alkalmazások piacán az SAP és az Oracle mögött. A 2002-ben még Agilsys néven alapított Infor eddig közel 20 kisebb-nagyobb céget akvirált -- a legutóbbit idén februárban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról