Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Maga a Microsoft teszi könnyűvé a Windows Vista-kalózok dolgát

Ady Krisztián, 2007. március 23. 13:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Brian Livingston szerint maga a Microsoft könnyíti meg a Windows Vista kalózpéldányainak terjesztését, egy rendkívül egyszerű lépéssel, egyetlen regisztrációs adatbázis kapcsoló átállítgatását követően ugyanis akár egy évre is kitolható a termékkulcs nélkül feltelepített Vista operációs rendszerek futási ideje.

hirdetés
[HWSW] Brian Livingston szerint maga a Microsoft könnyíti meg a Windows Vista kalózpéldányainak terjesztését, egy rendkívül egyszerű lépéssel, egyetlen regisztrációs adatbázis kapcsoló átállítgatását követően ugyanis akár egy évre is kitolható a termékkulcs nélkül feltelepített Vista operációs rendszerek futási ideje.

A korábban napvilágot látott parancsok segítségével további háromszor 30 nappal összesen 120 napra lehetett bővíteni az aktiválás nélküli időt, tehát különösebb törés használata nélkül is akár 4 hónapig használható a Windows Vista kalózverziója bármilyen számítógépen. Ezzel az új módszerrel azonban az üzleti Vista változatok, illetve a Vista Home Premium frissítési verziójának "órája" további nyolcszor 30 napos időszakra nullázható. Ez pedig bőven elegendő időnek tűnik arra, hogy ezt a nyolcszoros korlátot is "megtörjék" okos emberek.

Az aktivációmentes időszakot bővítő bejegyzést, kapcsolót maga a Microsoft is dokumentálja TechNet oldalán, ezt a funkciót eredetileg a nagy mennyiségben Vista licencet vásárló vállalatok számára tartották fent. Ezzel együtt azonban eszközt is adtak azok kezébe, akik vissza akarnak élni azzal, hogy a vásárlók jelentős része nem tudja megállapítani, mitől is legális egy Windows operációs rendszer.

Az egyszerű lépésekkel megvalósítható "újraszámlálást" ugyanis könnyedén automatizálni lehet, így a becsapott felhasználó gyakorlatilag nem is értesül arról, hogy "legális" Windows operációs rendszere valójában egy trükkökkel életben tartott "próbaváltozat". A Microsoft azonban komolyan küzd a Vista kalózváltozatai ellen, így az sem kizárt, hogy egy közeljövőben megjelenő frissítéssel elejét vegyék ezeknek a csalási kísérleteknek.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!