Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 22. 12:06

Adobe Acrobat 3D-t használ a Renault

Az Adobe Systems bejelentette, hogy a Renault Csoport az Adobe Acrobat® 3D szoftvert alkalmazza a háromdimenziós modellezésnél és tervezésnél az alkalmazottakkal és partnerekkel folytatott csoportmunkában. Mivel a Renault üzleti alapfolyamatainak az Adobe PDF már most is része, az Acrobat 3D a háromdimenziós műszaki tartalmat a dokumentumok szintjén ugyanebben az ismerős és megbízható platformfüggetlen formátumban fogja szolgáltatni.

[HWSW] Az Adobe Systems bejelentette, hogy a Renault Csoport az Adobe Acrobat® 3D szoftvert alkalmazza a háromdimenziós modellezésnél és tervezésnél az alkalmazottakkal és partnerekkel folytatott csoportmunkában. Mivel a Renault üzleti alapfolyamatainak az Adobe PDF már most is része, az Acrobat 3D a háromdimenziós műszaki tartalmat a dokumentumok szintjén ugyanebben az ismerős és megbízható platformfüggetlen formátumban fogja szolgáltatni.

Az Acrobat 3D segítségével a Renault munkacsoportjai a fő CAD-formátumok széles választékának háromdimenziós modelljeit át tudják konvertálni, és azokat PDF-fájlokba az egyszerű fogd-és-vidd módszerrel vagy az OpenGL képernyő lementésével be tudják ágyazni — függetlenül attól, hogy a konkrét CAD-alkalmazással rendelkeznek-e vagy sem. A háromdimenziós objektumokat egyetlen PDF dokumentumban lehet egyesíteni a termékfejlesztési információkkal, így például táblázatokkal, prezentációkkal, képekkel együtt, sőt, a vállalat termékadat-kezelő rendszeréből még dinamikus XML adatokat is ki lehet nyerni.

A PDF-fájlt aztán a mérnökök a bonyolultabb tervezői felülvizsgálatok mellett egy gyors és megismételhető véleményező folyamat keretében gyorsan megoszthatják a többi osztállyal vagy a külső partnerekkel. Ha az Acrobat 3D-ben engedélyezik, a Renault kibővített munkacsoportjának tagjai az Adobe Readerrel hozzászólhatnak a háromdimenziós PDF-tartalomhoz, betekinthetnek a termékek szerkezetébe, digitális aláírásokat alkalmazhatnak, és közvetlenül a háromdimenziós objektumokon jegyzetelő, mérő- és keresztmetszeti eszközöket használhatnak.

A továbbiakban a Renault jogosult az Acrobat 3D szoftver 8. verziójára frissíteni. A várhatóan 2007. tavaszán forgalomba kerülő Acrobat 3D jelentősebb frissítésében új és javított lehetőségek is lesznek, amelyekkel nagy és bonyolult CAD-állományokből tömör PDF-dokumentumokat lehet előállítani precíz geometria mellett. Az Acrobat 3D úgyszintén lehetővé teszi, hogy Adobe PDF-ben terjesszék a termékek gyártási információit, amelyeket közvetlenül a háromdimenziós modelleken a geometriai méretezés és tűrésezés, megjegyzések és méretek megadására szoktak felhasználni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról